Από τι πέθανε ο πρίγκιπας του Λίχτενσταϊν Κωνσταντίνος μόλις στα 51 του; Η σειρά διαδοχής στο βασιλικό θρόνο (φωτό - βίντεο)

Ξαφνικά ...

Με αιφνίδιο τρόπο έφυγε από τη ζωή ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λίχτενσταϊν.

Ο νεότερος γιος του βασιλέως πρίγκιπα Χανς-Αδάμ Β’, άφησε την τελευταία του πνοή στα 51 του χρόνια.

Ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος του Λιχτενστάιν πέθανε σε ηλικία 51 ετών: Ο τρίτος γιος του βασιλέως πρίγκιπα Χανς-Αδάμ Β’, ο οποίος ήταν έβδομος στη σειρά του θρόνου, έφυγε απροσδόκητα“, αναφέρεται στην ανακοίνωση του βασιλικού οίκου.

Στην ανακοίνωση δεν αναφέρεται η αιτία θανάτου.

Ο χαμός του χαρακτηρίστηκε «απροσδόκητος», όπως σχολιάζει η εφημερίδα «New York Post». 

Ο εκλιπών αφήνει πίσω τη σύζυγό του, την πριγκίπισσα Μαρία του Λίχτενσταϊν και τα τρία παιδιά τους: τον 20χρονο πρίγκιπα Μόριτζ, την 18χρονη πριγκίπισσα Τζίνα και τον 15χρονο πρίγκιπα Μπένεντικ.



instagram @europeanroyalfamilys

Το 1999, ο πρίγκιπας Κωνσταντίνος παντρεύτηκε την πριγκίπισσα Μαρία του Λιχτενστάιν το 1999 και μαζί της απέκτησαν απογόνους. Ο πολιτικός γάμος του πρίγκιπα Κωνσταντίνου με την κόμισσα Μαρία τελέστηκε στο Βαντούζ στις 14 Μαΐου του 1999. Ακολούθησε και θρησκευτικός γάμος στις 18 Ιουλίου του 1999, στην εκκλησία του Saint-Vicente Ferrer στο Číčov της Σλοβακίας.

Prince-Constantin-of-Liechtenstein-2

twitter

Αποφοίτησε από το δημοτικό σχολείο του Vaduz-Ebenholz και εν συνέχεια φοίτησε στο γυμνάσιο του Λίχτενσταϊν το 1983. Το 1992 γράφτηκε στο Πανεπιστήμιο του Zάλτσμπουργ και πέντε χρόνια αργότερα απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Νομική.

Σημειώνεται πως στη βουλή του Λίχτενσταϊν τηρήθηκε την Τετάρτη ενός λεπτού σιγή προς τιμήν του εκλιπόντος γαλαζοαίματου ενώ η κυβέρνηση του Λίχτενσταϊν, που είναι μια από τις μικρότερες στον κόσμο, με πληθυσμό περίπου 40.000 κατοίκων, κήρυξε εθνικό πένθος δύο ημερών.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr