Όταν τρώμε συνταγή Λαζάρου δεν μιλάμε: Γιουβαρλάκια με δύο κιμάδες και λάιμ - Κυριακάτικο τραπέζι με τον top chef!


Εκτέλεση

    Για να ετοιμάσετε το μίγμα για τα γιουβαρλάκια, βάζετε σε ένα μπολ τους κιμάδες μαζί με το μισό κρεμμύδι, το ρύζι, το λάιμ, το μαϊντανό, το μισό αλάτι, τα 2 αυγά και τα ζυμώνετε μέχρι να γίνουν ομοιογενής μάζα. Πλάθετε τα κεφτεδάκια και τα περνάτε από το αλεύρι.

    Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το ζωμό κότας μαζί με τα καρότα, τα κολοκυ- θάκια, το σέλινο, το υπόλοιπο κρεμμύδι, το υπόλοιπο αλάτι, την πιπεριά, το ελαιόλαδο και τα αφήνετε να βράσουν σε δυνατή φωτιά για 16’.

    Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα στο βραστό ζωμό τα γιουβαρλάκια, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε για 45’. Μόλις είναι έτοιμα, αποσύρετε από τη φωτιά και χτυπάτε σε ένα μπολ τα άλλα 2 αυγά μαζί με το χυμό λεμονιού, ρίχνοντας σιγά σιγά λίγο ζωμό από την κατσαρόλα.

    Μόλις τα αυγά ζεσταθούν από το ζωμό, προσθέτετε τη μουστάρδα και ανακατεύετε. Ρίχνετε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα και την κουνάτε για να πάει η σάλτσα παντού. Σερβίρετε τα γιουβαρλάκια σε 4 πιάτα μαζί με τα λαχανικά και το ζωμό τους. Ραντίζετε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Υλικά

    κιμάς μοσχαρίσιος: 400 γρ.
    κιμάς χοιρινός: 250 γρ.
    κρεμμύδι ξερό: 250 γρ. ψιλοκομμένο
    ρύζι: 100 γρ.
    μαϊντανός: 2 κουταλιές της σούπας, ψιλοκομμένος
    αυγά: 4
    λάιμ: 5, το ξύσμα
    καρότα: 100 γρ. ψιλοκομμένα
    κολοκυθάκια: 60 γρ. ψιλοκομμένα
    σέλινο: 40 γρ. ψιλοκομμένο
    αλάτι: 2 κουταλιές της σούπας
    πιπεριά: 1 καυτερή (κέρατο)
    ελαιόλαδο: 100ml
    αλεύρι: για το πανάρισμα
    ζωμός κότας: 2½ λίτρα
    χυμός λεμονιού: 30ml
    μουστάρδα Colman's 1 κουταλιά της σούπας

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr