Το δημοψήφισμα των Δανών, περιγελώντας τον Τραμπ - Εμείς θα πάρουμε την Καλιφόρνια αφού εσύ θες τη Γροιλανδία

Το δημοψήφισμα των Δανών έχει τίτλο Måke Califørnia Great Ægain

Τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δημοψήφισμα  δημιουργία των Δανών με σκοπό να κοροϊδέψουν τον Ντόναλντ Τραμπ που ζήτησε να αγοράσει τη Γροιλανδία και ζητούν να αγοράσουν αυτοί την Καλιφόρνια.

Με τον τίτλο Måke Califørnia Great Ægain, το δημοψήφισμα έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 205.000 υπογραφές.

ΕΔΩ μπορείτε να ψηφίσετε.

«Έχετε κοιτάξει ποτέ τον χάρτη και σκεφτεί "Τι χρειάζεται η Δανία; Περισσότερη λιακάδα, φοίνικες και roller skates"; Λοιπόν, έχουμε μια ευκαιρία ζωής να κάνουμε πραγματικότητα το όνειρο αυτό. Ας αγοράσουμε την Καλιφόρνια από τον Ντόναλντ Τραμπ» αναφέρεται στο αίτημα.

«Ναι, καλά ακούσατε. Η Καλιφόρνια θα μπορούσε να είναι δική μας και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας για να το πετύχουμε» αναφέρεται στην ιστοσελίδα.


Μάλιστα, Δανοί αστέρες του Χόλυγουντ  όπως ο Λαρς Ούλριχ των Metallica και Βίγκο Μόρτενσεν  του «Άρχοντα των Δαχτυλιδιών» - αναφέρουν επιχειρήματα  για να γίνει η Καλιφόρνια μια «Νέα Δανία».

Το «τρομερό σχέδιο» (Tremendous Plan) εξαγοράς της αμερικανικής, ηλιόλουστης πολιτείας προτείνει να αγοράσουν οι Δανοί την Καλιφόρνια για  1 τρισεκατομμύριο δολάρια και μια «προσφορά δανέζικων αρτοσκευασμάτων »- πολύ λιγότερο από το ΑΕΠ των 4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της Καλιφόρνια το 2024.

Επίσης, οι Δανοί σκοπεύουν να στείλουν τους καλύτερούς τους διαπραγματευτές: στελέχη της Lego και το καστ της σειράς Borgen.

«Θα φέρουμε hygge (αίσθηση θαλπωρής] στο Χόλιγουντ, ποδηλατόδρομους στο Μπέβερλι Χιλς και το βιολογικό smørrebrød (είδος σκανδιναβικού σάντουιτς) σε κάθε γωνιά του δρόμου (αντί για τα αμερικάνικα χοτ ντογκς). Θα εφαρμόσουμε το κράτος δικαίου, την καθολική υγειονομική περίθαλψη και πολιτική βασισμένη στα γεγονότα», συνεχίζει η αίτηση στο δημοψήφισμα.


Πως έγινε η επιλογή της Καλιφόρνια

Οπως εξηγούν οι… διοργανωτές στου δημοψηφίσματος, από όλες τις αμερικανικές πολιτείες διάλεξαν την Καλιφόρνια, για 5 βασικούς λόγους:

- Ο ηλιόλουστος καιρός: «Ας το παραδεχτούμε, ο καιρός στη Δανία είναι… ας πούμε καλός. Η Καλιφόρνια έχει 300 ημέρες ηλιοφάνειας το χρόνο. Φανταστείτε να φορούσατε αντί για γαλότσες, σαγιονάρες!

- Τεχνολογική κυριαρχία: Μεγάλη! Είναι αυτό που χρειάζεται κάθε δημοκρατία.

- Τοστ αβοκάντο για πάντα: Η Καλιφόρνια καλλιεργεί το 90% των αβοκάντο των ΗΠΑ.Δεν θα ξεμείνουμε ποτέ από τοστ αβοκάντο.

- Για να προστατεύσουμε τον ελεύθερο κόσμο: Οι περισσότεροι λένε ότι έχουμε την καλύτερη ελευθερία. Κολοσσιαία ελευθερία.

- Disneyland: Θα την μετονομάσουμε σε Hans Christian Andersenland. Ο Μίκυ Μάους με κράνος Βίκινγκ; Ναι, παρακαλώ.

Τώρα, ο στόχος του δημοψηφίσματος είναι οι 500.000 υπογραφές. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr