Μιούζικαλ το μακελειό του Μπρέιβικ στη Νορβηγία ανεβάζει βρετανός σκηνοθέτης

Τη μαζική δολοφονία 77 ανθρώπων που προκάλεσε το 2011 ο Άντερς Μπρέιβικ προτίθεται να ανεβάσει ως μιούζικαλ ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Ντέβιντ Γκρέιγ.

Τη μαζική δολοφονία 77 ανθρώπων που προκάλεσε το 2011 ο Άντερς Μπρέιβικ προτίθεται να ανεβάσει ως μιούζικαλ ο Βρετανός θεατρικός συγγραφέας Ντέβιντ Γκρέιγ, όπως γράφει το «Έθνος». Προκειμένου μάλιστα να γράψει το έργο του, ο Γκρέιγ επισκέφτηκε τη Νορβηγία.


Ο Γκρέιγ ονόμασε το μιούζικαλ «Τα Γεγονότα» (The Events), βάζοντας στόχο να μελετήσει «τα όρια της ενσυναίσθησης». Το σόου σε σκηνοθεσία του Ραμίνα Γκρέι θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά το ερχόμενο καλοκαίρι στο Traverse Theatre του Εδιμβούργου, και μετά η παράσταση θα πάει στο Λονδίνο.

«Δεν είμαι καθόλου σίγουρος πότε κερδίζει ο Μπρέιβικ: όταν τον αγνοούμε ή όταν προσπαθούμε να τον καταλάβουμε. Αυτήν την ερώτηση ήθελα να θέσω», δήλωσε ο συγγραφέας στον Guardian.

Το όνομα του Μπρέιβικ δεν θα αναφέρεται στη παράσταση. Τη θέση του θα πάρει ένας φανταστικός χαρακτήρας, ενώ το σκηνικό θα μεταφερθεί στην πατρίδα του συγγραφέα, τη Σκωτία. Η μουσική για «Τα Γεγονότα» γράφτηκε από το μουσουργό Τζον Μπράουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr