To eirinika & η Ειρήνη Νικολοπούλου ambassadors των "Positive People": Επίτιμη πρέσβειρα η Μιμή Ντενίση - Δείτε το τεύχος με όλους τους "Θετικούς ανθρώπους"

Γινόμαστε όλοι Positive People

Εμείς στο Positive People πιστεύουμε ότι ζούμε ποιοτικά, όταν αντιμετωπίζουμε το άγχος με θετική διάθεση και σκέψη. Σύμφωνα με επίσημη παγκόσμια έρευνα, για το πως νιώθουν οι λαοί του κόσμου, οι Έλληνες κατείχαν επί σειρά ετών την πρωτιά ως ο πιο αγχωμένος λαός στον πλανήτη. Επίσης σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του Ευρωβαρόμετρου, τρεις στους πέντε Έλληνες (61%) έχουν κατάθλιψη και στρες. Παραμένουμε θετικοί άνθρωποι ακόμα και σε αντίξοες εποχές. Κάπως έτσι γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε το Positive People, το οποίο: 

    προσφέρει την κοινωνική δράση PTAS (Positive Treatment Against Stress), δηλαδή την εντελώς δωρεάν διαδικτυακή εκπαίδευση για τη θετική διαχείριση του άγχους σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. Ξεκινήσαμε την κοινωνική μας δράση τον Μάιο 2023 σε γονείς ανέργους με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα. Σκοπός είναι να αποκτήσουν μια πιο θετική στάση ζωής, που θα τους βοηθήσει στη σχέση με τα παιδιά τους και στην εύρεση εργασίας.  Αρωγοί/υποστηρικτές επικοινωνίας της κοινωνικής δράσης PTAS  είναι το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (MCF) και η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ). 

    εκδίδει το δωρεάν ομώνυμο μηνιαίο ηλεκτρονικό περιοδικό αποκλειστικά με συνεντεύξεις θετικής ψυχολογίας. Mε τις απαντήσεις τους οι συνεντευξιαζόμενοι  μεταδίδουν τη θετικότητα από την ίδια την καθημερινότητά τους για να εμπνευστούν οι αναγνώστες. Αποτελεί το μέσο επικοινωνίας της κοινωνικής δράσης PTAS. Σε κάθε τεύχος μας τιμούν με την παρουσία τους οι καταξιωμένοι ambassadors, ενδεικτικά αναφέρουμε την επίτιμη πρέσβειρα κα Μιμή Ντενίση (ηθοποιό - σκηνοθέτη - συγγραφέα). 

 

 

Σας προσκαλούμε να είστε σταθερά ambassador στο ηλεκτρονικό περιοδικό positive people (μέσο επικοινωνίας της κοινωνικής δράσης PTAS), απαντώντας σε κάθε τεύχος στην ίδια εξής ερώτηση:  "τι σας ενέπνευσε να σκεφτείτε και να νιώσετε θετικά αυτό το μήνα;" 

Δείτε το νέο τεύχος ΕΔΩ

Θα είναι μεγάλη τιμή και χαρά για εμάς εάν αποδεχτείτε την πρόσκληση, σας ευχαριστούμε πολύ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου και το eirinika.gr είναι ambassador των Positive People. και έγραψε σε αυτό το τεύχος με θετική διάθεση πάντα για τη Θεσσαλονίκη

Δείτε το κείμενο της Ειρήνης Νικολοπούλου

Πόσες φορές θα περπατήσω στην παραλία της Θεσσαλονίκης και δεν θα ευφρανθώ ; 

Πόσες φορές θα αγναντέψω  από ψηλά τον Θερμαϊκό και δεν θα αναφωνήσω ,”ναι είναι μια από τις πιο όμορφες στιγμές του μήνα η της χρονιάς μου; “

Από τον Βόλο με τον Παγασητικό έως την Θεσσαλονίκη με τον Θερμαϊκό και στην Καβάλα με την Θάσο απέναντι;

Αυτή η αίσθηση της πόλης και του αστικού ιστού πίσω μου με τη θάλασσα μπροστά μου , έχει ένα ευεργετικό αποτύπωμα στην ψυχούλα μου, νιώθω αλλιώς νιώθω πιο χαρούμενη, νιώθω να γεμίζω μέσα μου. 

Η βόλτα πλάι στην θάλασσα, με ορίζοντα το Αιγαίο , με τη σκέψη ότι κάπου εκεί μακριά βλέπεις την Σκιάθο και την Αλόννησο ότι στην ευθεία αντικρίζεις το βουνό των θεών, τον  Όλυμπο, ότι κάπου εκεί είναι ο πανέμορφος Βορράς της Εύβοιας, για μένα αποτελεί την πιο αρμονική  διασύνδεση των αισθήσεων.

Ειδικά όταν περπατάω με ταχύ βήμα είναι η αλήθεια κατά μήκος της Θεσσαλονικιώτικης Ριβιέρας ,  για να κάνω παράλληλα και την γυμναστική μου και εναλλάσσονται οι  ήχοι των πλανόδιων μουσικών, με τις χαρούμενες φωνές των επισκεπτών της πόλης που στέκονται να φωτογραφηθούν μπροστά  στο εμβληματικό γλυπτό - «Ομπρέλες» του Γιώργου Ζογγολόπουλου, τότε η  μοναχική μου βόλτα μετατρέπεται σε αξέχαστη εμπειρία. 

Η ήρεμη θάλασσα ενός λιμανιού είναι λοιπόν αυτό που επιλέγω ως την πιο όμορφη πιο θετική στιγμή του Μαρτίου με την ευχή να επιστρέφω σ’ αυτές τις παραθαλάσσιες πόλεις  και  εγώ κι εσείς που μας διαβάζετε.

Ευχαριστώ πολύ το Γιάννη Γκάτζια και την Ειρήνη Ευαγγέλου  οι οποίοι με   κινητοποίησαν για να αναζητώ μέσα μου κάθε μήνα τι με κάνει χαρούμενη, να το μοιράζομαι μαζί σας και ποιος ξέρει να ανασύρουμε από την φρέσκια μνήμη των τελευταίων 30 ημερών της ζωής μας ότι ζέστανε την καρδιά μας και ομόρφυνε τον ορίζοντα μας.

Καλώς σας βρίσκω στα λιμάνια της χαράς και της θετικότητας των positive people.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ