Liam Hemsworth: Ήταν ωραίος, έγινε και γίγας από τα πολλά βάρη - Για ποιο ρόλο απέκτησε μύες αλα Ζαμπίδη; (φωτό)

Καρδιοκατακτητής του Netflix ...

Ο Liam Hemsworth δημοσίευσε πρόσφατα μια φωτογραφία στο Instagram που μας δείχνει το νέο του άκρως μυώδες σώμα!

Ο Αυστραλός ηθοποιός και πρώην σύντροφος της μεγάλης σταρ της pop, Miley Cyrus, έμοιαζε σχεδόν αγνώριστος!

Διαβάστε ακόμη: Μάιλι Σάιρους: Η στιγμή που είπε "τέλος" στον γάμο της - Πώς μια πυρκαγιά έγινε αιτία να χωρίσει από τον Λίαμ Χέμσγουορθ

Για τις ανάγκες του νέου ρόλου του ως καρδιοκατακτητή Geralt of Rivia στο δράμα φαντασίας του Netflix, The Witcher φαίνεται να έχει "μεταμορφώσει" το σώμα του.

Αλλά πώς κατάφερε το αστέρι των Hunger Games να πετύχει τόσο ακραίο όγκο σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο;

Ειδικοί αποκάλυψαν ότι η εντυπωσιακή νέα σωματική διάπλαση του Hemsworth οφείλεται κυρίως σε μια έντονη μορφή ιαπωνικής διαλειμματικής προπόνησης που αρχικά σχεδιάστηκε για να φέρει σε φόρμα τους αθλητές ταχύτητας της χώρας.

Η προπόνηση, που ονομάζεται Tabata, έχει αποδειχθεί καθοριστική για την ακραία αύξηση της μυϊκής μάζας του Hemsworth, σύμφωνα με τον Augustman.

Διαβάστε ακόμη: Matt Damon - Liam Hemsworth: Λιάζονται με μαγιό στη Μύκονο - Endless summer για τους σταρς του Χόλυγουντ (φωτό)

Διαβάστε ακόμη: Ματ Ντέιμον - αδελφοί Χέμσγουορθ: Ξετρελαμένοι με την Μύκονο - Το σουβλατζίδικο που λάτρεψαν & επισκέφθηκαν δύο φορές (βίντεο)

Σχεδιάστηκε το 1996 από τον Δρ Izumi Tabata στο Εθνικό Ινστιτούτο Γυμναστικής και Αθλητισμού στην επαρχία Kagoshima, σύμφωνα με το Harvard.

Ο Δρ Tabata και οι συνεργάτες του το ανέπτυξαν ως μέσο εκπαίδευσης των Ολυμπιακών πατινάζ ταχύτητας.

Βρήκε ότι ήταν ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να κάψετε θερμίδες και να αυξήσετε τον καρδιακό ρυθμό από μια μέτριας έντασης προπόνηση που διαρκεί πάνω από μία ώρα.

Οι σύγχρονες εκδόσεις της προπόνησης περιλαμβάνουν όσο το δυνατόν περισσότερες επαναλήψεις λίγων διαφορετικών ασκήσεων με βάρος σώματος μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα με πολύ σύντομα διαλείμματα ενδιάμεσα.

Είναι μια μορφή διαλειμματικής προπόνησης υψηλής έντασης (HIIT), η οποία σαρώνει τον κόσμο της φυσικής κατάστασης την τελευταία δεκαετία.

Ο στόχος είναι να φτάσει ο καρδιακός ρυθμός σε ένα επιθυμητό επίπεδο σε σύντομο χρονικό διάστημα, έτσι ώστε να μπορείς να κάψεις θερμίδες ενώ παράλληλα χτίζεις μυς, σύμφωνα με το Harvard.

Αυτή η συχνή εναλλαγή μεταξύ των ασκήσεων μπορεί να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες από το να κάνετε μια κανονική, λιγότερο έντονη άσκηση σε διάστημα μιας ώρας, σύμφωνα με μια μελέτη του 2013 από το Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν.

«Μου αρέσει πολύ η Tabata. Υψηλής έντασης, χρονομετρημένες προπονήσεις, όπου κάνετε ένα σωρό διαφορετικές ασκήσεις, όπως burpees, squats με σωματικό βάρος, έλξεις, push-ups», είπε ο Hemsworth στο Men's Health.

Διαβάστε ακόμη: Xώρισαν ένα χρόνο μετά τον γάμο τους – Οι δυσκολίες και ο καιρός που έμεινα χωριστά! (ΦΩΤΌ)

Παράλληλα, με την Tabata, ο ηθοποιός κάνει και πέντε προπονήσεις ενδυνάμωσης διάρκειας 60 έως 90 λεπτών την εβδομάδα.

Επίσης, του αρέσει η ποδηλασία, η κωπηλασία, το σπριντ και το κολύμπι.

Έξω από το γυμναστήριο, ο Hemsworth είχε δηλώσει στο παρελθόν στο Men's Health ότι του αρέσει να περνάει χρόνο του παίζοντας μπάσκετ και ποδόσφαιρο, κάνοντας ποδήλατο, σερφ και κάνοντας πεζοπορίες.

Αυτό είναι το κλειδί για να χτίσεις ένα υγιές και λειτουργικό σώμα, είπε στο Men's Health ο Luke Zocchi, ο προσωπικός γυμναστής των αδελφών Hemsworth. 

«Ο Liam ήθελε να είναι σε φόρμα, δυνατός και λειτουργικός» και του αρέσει να εστιάζει σε ασκήσεις που βελτιώνουν τη μακροζωία, είπε ο κ. Zocchi.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ