OREO cheesecake με Merenda και βύσσινο – Μια γλυκιά και δροσερή απόλαυση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Εκτέλεση
Αλέθουμε τα OREO, προσθέτουμε το λιωμένο αλλά χλιαρό βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. Κάνουμε μια στρώση την Merenda στη βάση. Παγώνουμε και χτυπάμε την κρέμα με άχνη σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το ξύσμα και το Philadelphia και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αδειάζουμε στη βάση και παγώνουμε να σφίξει. Στραγγίζουμε το βύσσινο, διαλύουμε το corn flour με το χυμό βύσσινο και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα βύσσινα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Όταν το cheesecake έχει παγώσει καλά ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα βύσσινο και παγώνουμε ξανά.
Υλικά συνταγής
2 συσκευασίες(154 γρ.) OREO τριμμένα
125 γρ. (1 μπαστουνάκι) βούτυρο λιωμένο
350 ml κρέμα γάλακτος 35%
100 γρ. ζάχαρη άχνη
2 συσκευασίες (300gr) Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
ξύσμα από 1 λεμόνι
4 κ.σ. Merenda
Για την σάλτσα βύσσινο
1 συσκευασία βύσσινα σε χυμό
1 και 1/2 κ.σ corn flour
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr