OREO cheesecake με Merenda και βύσσινο – Μια γλυκιά και δροσερή απόλαυση από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

OREO cheesecake με Merenda και βύσσινο


Εκτέλεση

Αλέθουμε τα OREO, προσθέτουμε το λιωμένο αλλά χλιαρό βούτυρο και στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκ. Κάνουμε μια στρώση την Merenda στη βάση. Παγώνουμε και χτυπάμε την κρέμα με άχνη σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το ξύσμα και το Philadelphia και ανακατεύουμε να ενωθούν. Αδειάζουμε στη βάση και παγώνουμε να σφίξει. Στραγγίζουμε το βύσσινο, διαλύουμε το corn flour με το χυμό βύσσινο και βάζουμε σε χαμηλή φωτιά να δέσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε και τα βύσσινα και αφήνουμε να κρυώσει λίγο.  Όταν το cheesecake έχει παγώσει καλά ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα βύσσινο και παγώνουμε ξανά.


Υλικά συνταγής

 

    2 συσκευασίες(154 γρ.) OREO τριμμένα

    125 γρ. (1 μπαστουνάκι) βούτυρο λιωμένο

    350 ml κρέμα γάλακτος 35%

    100 γρ. ζάχαρη άχνη

    2 συσκευασίες (300gr) Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου

    ξύσμα από 1 λεμόνι

    4 κ.σ. Merenda

    Για την σάλτσα βύσσινο

    1 συσκευασία βύσσινα σε χυμό

    1 και 1/2 κ.σ corn flour

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr