Ταρτάρ με ξιφία σολομό τζίντζερ και σχοινόπρασο φτιάχνει ο Γιάννης Λουκάκος

ΥΛΙΚΑ

Για το ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

•    250 γρ. ξιφίας φρέσκος, φιλέτο, σε μικρά καρέ

•    250 γρ. σολομός φρέσκος, φιλέτο, σε μικρά καρέ

•    20 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

•    50 γρ. βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγιας

•    10 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

•    4 φύλλα γουοντόν, σε στρογγυλά κομμάτια

•    ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

•    αλάτι

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

•    10 γρ. τζίντζερ, σε μεγάλα κομμάτια

•    40 γρ. σάλτσα σόγιας

•    10 γρ. μουστάρδα ντιζόν

•    15 γρ. χυμός λεμονιού

•    10 γρ. χυμός λάιμ

•    100 γρ. ηλιέλαιο

•    100 γρ. ελαιόλαδο

Για τη σαλάτα αβοκάντο

•    160 γρ. αβοκάντο, σε μικρά καρέ

•    10 γρ. χυμός λεμονιού

•    20 γρ. ελαιόλαδο

•    2 γρ. κόλιανδρος, ψιλοκομμένος

•    2 γρ. σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο

•    Αλάτι

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το ταρτάρ και το τελείωμα του πιάτου

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και τα μαρινάρουμε για 5 περίπου λεπτά.

Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στους 150°C και τηγανίζουμε τα φύλλα γουοντόν, μέχρι να γίνουν τραγανά.

Σερβίρουμε με τη σαλάτα αβοκάντο, τη βινεγκρέτ και τα τηγανητά φύλλα γουοντόν.

Για τη βινεγκρέτ τζίντζερ-σόγια

Τοποθετούμε όλα τα υλικά εκτός από το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο, στον κάδο του μπλέντερ.

Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο.

Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό.

Για τη σαλάτα αβοκάντο

Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και ανακατεύουμε.

Αλατίζουμε, σκεπάζουμε με μεμβράνη και διατηρούμε το αβοκάντο στο ψυγείο.

 

Who is Who

 
Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973.

Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America.

Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα.

Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet.

Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών.

Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr