Κριθαρότο του Άκη Πετρετζίκη σε 15 λεπτά μόλις με μανιτάρια, αχνιστό ζωμό και πανσέτα!
Έχετε τα υλικά έτοιμα για να μην χάνετε χρόνο. Ρίχνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρολίτσα. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το μπρόκολο. Προσθέτετε και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζετε για 2 λεπτά.
Έχετε τα υλικά έτοιμα για να μην χάνετε χρόνο. Ρίχνετε λίγο λάδι σε μια κατσαρολίτσα. Ρίχνετε μέσα το κρεμμύδι και το μπρόκολο. Προσθέτετε και τα μανιτάρια. Τσιγαρίζετε για 2 λεπτά.
Ρίχνετε το κριθαράκι και ανακατεύετε καλά. Ρίχνετε το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτετε και λίγο χυμό λεμονιού.
Ρίχνετε το ζωμό και ανακατεύετε. Αφήνετε να μαγειρευτεί λίγο και προσθέτετε σιγά σιγά το γάλα.
Τσεκάρετε να δείτε αν αν έχει βράσει το ζυμαρικό. Πρέπει να είναι "al dente".
Τρίβετε λίγο πιπέρι και αφαιρείτε από τη φωτιά. Αφήνετε σκεπασμένο 2-3 λεπτά πριν σερβίρετε με παρμεζάνα τριμμένη ή τυρί κρέμα
Υλικά
- λίγα μανιτάρια σε φέτες
- 125 γραμμάρια κρασί λευκό
- 150 γρ μπρόκολο σε μπουκετάκια
- μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο, μια μικρή σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
- χυμός από μισό λεμόνι
- παρμεζάνα ή άλλα τριμμένα τυριά ή τυρί κρέμα
- λίγη πανσέτα ή καπνιστή γαλοπούλα
- 500 γραμμάρια ζωμό κοτόπουλο
- 100 γραμμάρια γάλα
- 300 γραμμάρια κριθαράκι μέτριο
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr