Η Ντίνα Νικολάου μεταμορφώνει 3 απλά υλικά σε ονειρεμένο γλυκό - Υπέροχη τάρτα σφολιάτας με μαρμελάδα ροδάκινο
Λίγα και απλά υλικά μεταμορφώνονται σε ένα ονειρεμένο γλυκό. Μαρμελάδα μπορείτε να επιλέξετε όποια αγαπάτε… Δοκιμάστε το με μαρμελάδα φράουλα, μύρτιλο, κόκκινα φρούτα. Σας προτείνω να επιλέξετε μαρμελάδες με έντονα χρώματα για να είναι πιο εντυπωσιακό το αποτέλεσμα.
ΥΛΙΚΑ
1 φύλλο σφολιάτα γαλλικού τύπου, ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ
150 γρ. μαρμελάδα ροδάκινο
50 γρ. φυστίκια Αιγίνης, χοντροτριμμένα + λίγα επιπλέον για το σερβίρισμα
Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
ΒΗΜΑ 1 Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C με αέρα. Στρώνω με αντικολλητικό χαρτί ένα τσέρκι ή μια φόρμα με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 18 εκ.
ΒΗΜΑ 2 Απλώνω το φύλλο σφολιάτας επάνω στον πάγκο τις κουζίνας και με ένα ροδάκι πίτσας κόβω σε λωρίδες πλάτους 4-4½ εκ.
ΒΗΜΑ 3 Αδειάζω την μαρμελάδα στο κέντρο και με μια σπάτουλα την απλώνω σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας και πασπαλίζω με τα τριμμένα φυστίκια.
ΒΗΜΑ 4 Ξεκινάω από την πρώτη λωρίδα και την τυλίγω σε μικρό ρολό το οποίο τοποθετώ στην άκρη της δεύτερης λωρίδας και συνεχίζω να τυλίγω το ρολό. Επαναλαμβάνω την ίδια κίνηση και με την τρίτη λωρίδα και με προσοχή μεταφέρω το ρολό στο κέντρο της φόρμας μου.
ΒΗΜΑ 5 Τις υπόλοιπες λωρίδες τις σηκώνω με προσοχή και τις τυλίγω μία μία στο ρολό. Αυτό το κάνω γιατί αν συνεχίζω να τυλίγω τις λωρίδες, υπάρχει κίνδυνος να μη μπορέσω να το μεταφέρω με ασφάλεια στη φόρμα. Οπότε, προτιμώ να τυλίξω τις πρώτες τρεις και κατόπιν να μεταφέρω τις υπόλοιπες τυλίγοντάς τες γύρω από το τοποθετημένο ρολό.
ΒΗΜΑ 6 Μεταφέρω τη φόρμα στο φούρνο και ψήνω για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα και να καραμελώσει η μαρμελάδα.
ΒΗΜΑ 7 Βγάζω από το φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Πασπαλίζω με λίγο τριμμένο φυστίκι και σερβίρω.
Who is Whο
Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.
Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.
Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr