Λάκης Γαβαλάς: Ο Κωστόπουλος καθαρίζει κρεμμύδια και ξαφνικά τον πείραξε που εγώ ντύθηκα Ερμής;

Το νέο επαγγελματικό του εγχείρημα, η συμμετοχή του στο DWTS, η επίθεση που δέχθηκε από κριτικούς, η δύσκολη περιπέτεια που βίωσε επί μία διετία αλλά και η δυναμική προσωπικότητά του που τον οδήγησε να σταθεί ξανά όρθιος έναντι των καινούργιων προκλήσεων. Ο Λάκης Γαβαλάς περνά στην επίθεση, μιλά έξω από τα δόντια και “σκοράρει”. Εξάλλου αυτό έκανε πάντοτε καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του!

Δεν έχω τη δική μου καθ' αυτή οικογένειά. Είμαι ένα αυτόνομο άτομο. Δεν έχω μια αγκαλιά να κλάψω! Δε με παίρνει λοιπόν να έρθω σπίτι μου και να κλαίω στο καναπέ μου. Δε γίνεται. Αν είχα το παιδί μου, το εγγόνι μου, τον άντρα μου, τη γυναίκα μου, το όποιο ήταν αυτό θα το έκανα.

Με ενόχλησε συγκεκριμένη τηλεκριτικός που ενέπλεξε μεταξύ άλλων τη φυλακή αναφέροντας παράλληλα οι καναλάρχες είναι ηλίθιοι που με έχουν στο show. Δε μπορεί εν ονόματι της δημοσιογραφικής της ιδιότητας, να δικάζει ανθρώπους. Είναι εισαγγελέας; Όχι! Είναι μια πανηλίθια. Δεν μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει αναφορικά με το κομμάτι της προσωπικής μου περιπέτειας.



Το νέο επαγγελματικό του εγχείρημα, η συμμετοχή του στο DWTS, η επίθεση που δέχθηκε από κριτικούς, η δύσκολη περιπέτεια που βίωσε επί μία διετία αλλά και η δυναμική προσωπικότητά του που τον οδήγησε να σταθεί ξανά όρθιος έναντι των καινούργιων προκλήσεων. Ο Λάκης Γαβαλάς περνά στην επίθεση, μιλά έξω από τα δόντια και “σκοράρει”. Εξάλλου αυτό έκανε πάντοτε καθ' όλη την διάρκεια της ζωής του!


Απο τον Ανδρέα Δερμιτζάκη στο ΕΓΩ weekly

-    Πριν λίγες ημέρες άνοιξες ένα μαγαζί με ρούχα. Τι περιλαμβάνει το νέο σου επαγγελματικό εγχείρημα;

Στην  ουσία ανακαίνισα το νεοκλασικό μαγαζί της Βουκουρεστίου, που είναι στην ιδιοκτησία μου. Τα ρούχα είναι στα μέτρα που προστάζει το trend, χωρίς να κοστίζουν υψηλές τιμές.

-    Στην ουσία ...επιστρέφεις στον τόπο του “εγκλήματος”;

Μπορούμε να πούμε ότι ο δολοφόνος επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος, αν αν καμιά φορά ο λεγόμενος ως δολοφόνος μπορεί να μην έχει διαπράξει το έγκλημα, αλλά απλώς να συμμετείχε σ' αυτό. Διεκδικώ ξανά ότι μου ανήκει. Ήθελα να ξεκινήσω και πάλι από τον τομέα που αναγνώριζα περισσότερο στη ζωή μου. Έχω στυλ, εμπειρίες όποτε τι άλλο θα μπορούσα να κάνω;

-    Πολλοί πίστευαν ότι μετά την καταστροφή σου, δεν θα έμπαινες και πάλι στην διαδικασία να ασχοληθείς με τα ρούχα.

Όταν ήμουν στην φυλακή  με επισκέφτηκε ένας γνωστός μου. Θυμάμαι λοιπόν ότι του είπα πως  δεν θα ασχοληθώ ξανά με το εμπόριο. Μου απάντησε “Μη λες βλακείες. Θα δεις που θα επιστρέψεις σε αυτό που γνωρίζεις καλύτερα.” Τελικά δεν είχε άδικο. Όταν αποφυλακίστηκα έλεγα πως επιθυμώ να κάνω θέατρο, τηλεόραση αλλά και πολλά ακόμη διαφορετικά πράγματα, που να μην απαιτείται να έχω πολύ κόσμο γύρω μου γιατί είχα φοβηθεί. Από την άλλη το life style ειδικά αναφορικά με τα ρούχα με τραβά. Αγαπώ  πολύ τις γυναίκες και θέλω να τις φροντίζω.



-    Εκτός από τη δική σου κολεξιόν στο μαγαζί υπάρχουν παραλλήλως ρούχα και άλλων εταιρειών. Αντιμετώπισες σκεπτικισμό από τους  προμηθευτές;

Δεν χτύπησα καμία πόρτα.  Τόσο οι χλιδάτοι προμηθευτές του εξωτερικού, όσο και οι παλαιοί μου συνεργάτες, θέλουν να γυρίσουν σε εμένα γονυπετής. Συνέβη γιατί και στα τριάντα χρόνια που είμαι στη δουλεία, φαλίρισαν εταιρείες και τις ξαναπήρα υπό άλλη σύνθεση. Αυτά τα πράγματα γίνονται στο εμπόριο. Όταν επιχειρείς μπορεί να την πατήσεις. Σε πληροφορώ όμως πως και σε αυτούς τους πολύ λίγους προμηθευτές και πελάτες, που μπορεί να προκάλεσα αναστάτωση, το οφειλόμενο ποσό δεν είχε καμία σχέση με τα χρήματα που κέρδισαν στην πορεία των ετών μαζί μου. Οι πελάτες δεν είναι χαζοί. Είχαν την ευκαιρία τον καιρό που ήμουν απών, να γυρίσουν την αγορά, να συγκρίνουν και να δουν τι γίνεται. Προσωπικά επίσης δεν είμαι διατεθειμένος να κάνω τίποτα ανάλογο απ' ότι στο παρελθόν. Δε με ενδιαφέρει να έχω τόσο ακριβά ρούχα στο επίπεδο του να πωλείται ένα τζιν 300 και 400 ευρώ

-    Για ποιο λόγο τότε στο παρελθόν πουλούσες ρούχα που άγγιζαν ή και ξεπερνούσαν αυτές τις τιμές;

Αυτό ήταν το trend. Κακώς επίσης πιστεύει  ο κόσμος ότι οι επώνυμοι ήταν πελάτες μου.  Καμία από τις επώνυμες που έκανα και παρέα δεν ήταν πελάτισσά μου. Παρ όλο που τους συμβούλευα στο τι θα φορέσουν ακόμα και όταν ήμασταν στο εξωτερικό ποτέ δεν τους είπα “Αγοράστε από εμένα”
Προσωπικά είχα τα φθηνότερα ακριβά ρούχα. Με ονόμασαν “χλιδάτο” αν θες  λόγω της δικής μου συμπεριφοράς . Σχολίαζαν τις τσάντες μου. Όταν εγώ σχεδιάζω για τον Hermes, φυσικά και θα έχω τις καλύτερες τσάντες. Αλλά δεν πήρα πινάκες, δεν πήρα σκάφη και δεν έκανα την ζωή που κάποιοι θεωρούν ότι έζησα.



-    Σε έχουν κατηγορήσει όμως για τον τρόπο που διασκέδαζες στα μπουζούκια και στα νυχτερινά μαγαζιά..

Προσφάτως με είχαν καλέσει στο μαγαζί που τραγουδά ο Γιώργος Σαμπάνης. Μόλις με είδε με ευχαρίστησε προσωπικά από μικροφώνου επειδή από την αρχή της καριέρας του, πίστεψα σε εκείνον και του έδινα ρούχα για τις εμφανίσεις του χωρίς να τα πληρώνει. Έστειλε λοιπόν στο τραπέζι μου το μαγαζί δεκάδες φωτογράφους και χιλιάδες λουλούδια που τα έκαναν δώρο. Ε! Δεν θα χρεωθώ και εγώ αυτό. Από την άλλη δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μου πει ότι δεν πρέπει να διασκεδάζω. Όσα επένδυσα και όσα ο κόσμος κέρδισε από εμένα, θα μου τα χρωστά για τρεις ζωές. Δεν θέλω να είμαι εγωιστής αλλά αυτή είναι η πραγματική αλήθεια.

-    Είναι ένα είδος προσωπικού στοιχήματος το να σταθείς στα πόδια σου;

        Δεν βάζω στοιχήματα. Βλέπω πιο ανώδυνα τα πράγματα. Δεν κάνω είκοσι ραντεβού την ημέρα όπως στο εξωτερικό. Δεν αναλώνομαι για κανέναν γιατί κατάλαβα πώς ότι πιο πολύτιμο είναι να είμαι καλά. Κακώς που επί τόσα χρόνια προωθούσα τόσους σχεδιαστές σε μια χώρα που δεν καταλάβαινε τι γινόταν. Γιατί εμένα το κράτος μου με εξαπάτησε. Όταν ένας πολιτικός ζει σε μια βιλάρα με 15 πισίνες, τριακόσιους ανθρώπους δίπλα του, χωρίς να έχει βάλει μια δραχμή στην επιχείρησή του, που στην προκειμένη περίπτωση είναι η Βουλή, γιατί να μην το απολαύσω και εγώ; Αυτή τη στιγμή ζω σε ένα διαμέρισμα 80 τμ με ένα παράθυρο και οι βουλευτές, ακόμη στις βίλες τους. Γιατί δεν τους τις πήραν; Επειδή δεν έχουν δηλώσει τις επενδύσεις που έχουν κάνει και εγώ σαν χαζός επένδυσα παντού, δίνοντας ακόμα και το σπίτι μου; Εγώ πίστεψα στην Ελλάδα. Όταν ερχόταν οι ξένοι, αντί να τους πηγαίνω στις παραλίες και να τους βρέχω με σαμπάνια επισκεπτόμασταν στην Δήλο για να δουν την ιστορία μας. Εγώ λοιπόν αυτή τη στιγμή δέχθηκα την κατακραυγή όλων. Με ρωτάνε για το ΦΠΑ. Ποιο ΦΠΑ; Ας με αποζημιώσουν για τα 30 χρόνια που με κατέστρεψαν όπως και τόσους άλλους εμπόρους. Τι έκαναν που το έπαιρναν τόσα χρόνια ;Όταν η τράπεζα σου κόβει τα λεφτά, οι ξένοι δεν εμπιστεύονται τη χώρα γιατί είναι φαλιρισμένη, πώς πρέπει να κινηθείς;

-    Ήταν μία διέξοδος το να συμμετέχεις στο DWTS4;

Από το δεύτερο DWTS, για να μην σου πω από το πρώτο, μου ζητούσαν να κάνω guest. Τότε δυστυχώς ταξίδευα συνεχώς και δεν μπορούσα. Πέρυσι δεν ήταν εφικτό να λάβω μέρος εξαιτίας της φυλάκισης μου. Τώρα που πλέον έχω τη δυνατότητα συμφώνησα να το κάνω. Έχω ανάγκη από ένα χαρτζιλίκι καθώς δεν έχω χρήματα και αυτό το ξέρουν οι πάντες. Και το κατάστημα με δανεικά το έφτιαξα. Ξεκινά να γράφω το κοντέρ μου από την αρχή.

-    Παλαιότερα δεν τολμούσε να σε αγγίξει κανείς. Τώρα που είσαι πιο ευάλωτος αισθάνεσαι ότι η κριτική και δη η κακή είναι πιο εύκολη;
Περνάω διάφορες διακυμάνσεις όσον αφορά τις κριτικές που κάνουν . Κανείς δε με ξέρει τόσο, ώστε να με κρίνει. Είμαι πολύπλευρο άτομο..Καμιά φορά ακόμη και ο ίδιος απορώ με τον εαυτό μου. Δεν ξέρω πως άντεχα να κάνω τόσα ραντεβού την ημέρα, πως άντεξα τη φυλακή, ή πώς μπορώ να να δίνω στο dancing την προίκα μου, που είναι η αισιοδοξία και το γκλάμουρ μου. Θεωρώ πως το dancing χωρίς την παρουσία μου δεν θα έκανε gel.



-    Παρ όλα αυτά σε ενοχλούν οι κριτικές που δέχεσαι;

 Έχω μάθει τόσο στις καλές, όσο και στις κακές κριτικές. Όταν έκλεισε ο κύκλος της φυλακής θεωρούσα ότι θα έχω μια σχετική επιείκεια. Xαίρομαι όμως που ο κόσμος κατάλαβε ότι δεν ήρθα σε αυτό το πλανήτη για να τον ταλαιπωρήσω, αλλά να τον διασκεδάσω, να του δώσω το εμπόρευμά μου, να είμαι δίπλα του. Δίνω ψυχή και σώμα. Δεν μπορούν λοιπόν κάποιοι τηλεκριτικοί, να με κρίνουν τόσο κακοπροαίρετα έστω και αν δεν χορεύω καλά. Δίνω άλλα πράγματα! Θεωρούν ηλίθιο το κόσμο που μου δίνει την πρώτη θέση στη ψηφοφορία; Δεν κατάλαβα δηλαδή. Γιατί πρέπει να βγω ως ο καλύτερος χορευτής; Θα με πάρει ένα σχήμα στα μπουζούκια ή θα πάω στη Λυρική σκηνή; Εγώ προσφέρω στο παιχνίδι την ατάκα , το χιούμορ μου. Αυτά ίσως να είναι και πιο ουσιαστικά από το να χορέψω πάσο ντόμπλε. Δε επιθυμώ και δεν με νοιάζει να αναλωθώ σε αυτό.

-    Πάντως τα πιο αρνητικά σχόλια ακούστηκαν για την εμφάνιση σου ως Ερμής..

Ναι γιατί δεν ξέρουν πως θα είναι οι επόμενες εμφανίσεις μου.

-    Εκ των υστέρων θεωρείς ότι η εμφάνιση σου ήταν κίτς;

Δεν το θεώρησα κίτς αλλά τολμηρό σχετικά με τα στάνταρ του Dansing. Για εμένα κιτς είναι όταν βλέπω έναν χορευτή να φοράει έναν διάφανο ρομπάκι  λες και είναι το πιτζαμάκι του και μάλιστα ασιδέρωτο και άπλυτο επί μήνες.

- Σε θύμωσε η κριτική που σου ασκήθηκε από τις πρωινές εκπομπές;

Με ενόχλησε συγκεκριμένη τηλεκριτικός που ενέπλεξε μεταξύ άλλων τη φυλακή αναφέροντας παράλληλα οι καναλάρχες είναι ηλίθιοι που με έχουν στο show. Δε μπορεί εν ονόματι της δημοσιογραφικής της ιδιότητας, να δικάζει ανθρώπους. Είναι εισαγγελέας; Όχι! Είναι μια πανηλίθια. Δεν μπορεί να εκφράζεται όπως θέλει αναφορικά με το κομμάτι της προσωπικής μου περιπέτειας.  Και εν πάση περιπτώσει δεν μπορεί να βγάζει τις κόντρες που ενδεχομένως να έχουν τα κανάλια μεταξύ τους σε έναν άνθρωπο εξήντα ένα χρονών με τα προβλήματα, που του έχει δημιουργήσει η χώρα του. Εγώ δεν φαλίρισα από μόνος μου. Δεν καταλαβαίνω γιατί ο υπουργός είναι στο σπίτι του με την πισίνα και εγώ πρέπει να είμαι σε ένα διαμέρισμα 80τμ. Και αυτή η κύριά αυτό θέλω να μου κρίνει. Επειδή έχει να πληρωθεί τέσσερις μήνες και είναι στην τρέλα της, θα τα βγάλει όλα σε ένα άτομο;

- Ναι αλλά σε έκριναν και φίλοι σου μέσα από τις εκπομπές τους, όπως ο Πέτρος Κωστόπουλος..

Σε ένα show θα πρέπει να περιμένεις την εξέλιξή του. Ο Πέτρος έπειτα μάζεψε όσα είπε. Επιπροσθέτως πριν λίγες ημέρες ο συγκεκριμένος ήταν με μια πανηλίθια που έκοβε κάτι γουνάκια - που δεν τα βάζεις ούτε για πατάκια στο τρίτο WC που πάει η Φιλιππινέζα- και πήρε αυτό το χνουδωτό πράγμα που είναι σαν πατάκι και το φόρεσε πάνω του σαν ζακετάκι περισσότερη ώρα απ' όσο κρατάει μία δική μου χορογραφία! Δηλαδή εγώ τι πρέπει να πω; Δεν ήταν κιτσαριο; Μα και αυτός show κάνει. Δηλαδή για να καταλάβω... Καθαρίζει κρεμμύδια και τον πείραξε ξαφνικά που εγώ ντύθηκα Ερμής που μου πήγαινε τέλεια; Όλοι πια είναι της Λυρικής και του Μεγάρου;

-    Γιατί πιστεύεις ότι το κοινό σε κρατάστο dancing;

Είμαι ...γωνιακό οικόπεδο. Έχω χιούμορ, γκλάμουρ, ατάκα και τσαχπινιά. Πάνω από όλα είμαι αισιόδοξος. Ο κόσμος ταυτίζεται με έναν άνθρωπο που έχει περάσει τόσα πολλά και είναι ακόμη όρθιος. Δίνω ελπίδα.

-    Πολλοί θεωρούν ότι θα έπρεπε αντί να του να προβάλλεσαι τόσο έπειτα την περιπέτειά σου, να μαζέψεις τα κομμάτια σου και να σταθείς στα πόδια σου.

Μα δεν ήμουν κατάκοιτος για να σταθώ στα πόδια μου. Στα πόδια μου στεκόμουν και μάλιστα συγκεκριμένα στο ένα πόδι για να δω αν είμαι ισορροπημένος ή ανισόρροπος

-    Εξαιτίας όσων συνέβησαν σου έχει απαγορευτεί  η έξοδος από τη χώρα. Σου λείπουν τα ταξίδια;Νιώθεις ”ευνουχισμένος”;

Κάνω πια ταξίδια από κανάλι σε κανάλι. Ευνουχισμένος δεν νιώθω γιατί δεν ευνουχίζομαι. Δεν έχω τη δική μου καθ' αυτή οικογένειά. Είμαι ένα αυτόνομο άτομο. Δεν έχω μια αγκαλιά να κλάψω! Δε με παίρνει λοιπόν να έρθω σπίτι μου και να κλαίω στο καναπέ μου. Δε γίνεται. Αν είχα το παιδί μου, το εγγόνι μου, τον άντρα μου, τη γυναίκα μου, το όποιο ήταν αυτό θα το έκανα. Από την στιγμή που δεν έχω ανθρώπους γύρω μου, ή θα έπεφτα σε κατάθλιψη- πράγμα που δεν θα το ήθελε με τίποτα το τεράστιο fun club μου- ή θα έπραττα αυτό που κάνω. Δεν κάνω κάτι παραπάνω από ένα υγιή,  περίεργος άνθρωπος. Έχω τα μάτια μου ανοιχτά σαν φανάρια. Δε σου κρύβω πώς τώρα ζω την απόλυτη χλιδή, γιατί έχω την ελευθερία να απολαμβάνω τα πράγματα.

-    Στην οικονομική σου καταστροφή ενεπλάκησαν και άτομα από το στενό συγγενικό σου περιβάλλον. Ποιες είναι οι σχέσεις σας σήμερα;

Στο τέλος αυτής της ιστορίας μείναμε εγώ και η αδερφή μου η Νότα. Αυτή έχει επιλέξει να κάνει κάτι άλλο με τον άντρα της που έχει σχέση επίσης με τα ρούχα. Μάλιστα με συμβούλεψε να ξεκουραστώ καθώς έχω δουλέψει πάρα πολύ στη ζωή μου. Οι σχέσεις μου μαζί της είναι άριστες. Με τα άλλα μέλη της οικογένειας η σχέσεις μου είναι στο πάγο

-    Θέλεις να ενωθεί ξανά η οικογένεια στο βαθμό που είναι εφικτό;

Κοίτα....Εγώ είμαι εδώ για τα πάντα. Ότι είναι καλό για εμένα και τους γύρω μου και με ηρεμεί το θέλω.

-    Τους έχεις συγχωρέσει ή ακόμα το δουλεύεις  μέσα σου;

Ακόμα το δουλεύω....




Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr