Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη & αλεύρι, ιδανική για διατροφή – Απολαύστε το γλυκό σας, χωρίς τύψεις!

Δοκιμάστε τη!

Τα κομμάτια μήλου στην ζουμερή μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη και ο συνδυασμός με τα αμύγδαλα ή τα καρύδια, την κανέλα και τις σταφίδες κάνουν την μηλόπιτα ακαταμάχητη.

Υλικά για τη μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη & χωρίς αλεύρι

  • 100 γρ. βούτυρο μαλακό
  • 4 αυγά χωρισμένα
  • 1 1/2 κ.σ. υγρό γλυκαντικό με στέβια SlimFix
  • 125 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 150 γρ. αλεσμένο αμύγδαλο ή καρύδι (ή μισό μισό)
  • 50 γρ. σταφίδες
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 1 πρέζα/ες αλάτι
  • 2 μήλα

Εξοπλισμός

  • Μαχαίρι
  • Μίξερ χειρός
  • Φόρμα

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

  • Όλα τα υλικά για την μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη, πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Καθαρίζουμε τα μήλα. Το ένα το κόβουμε σε μικρούς κύβους και το άλλο σε πολύ λεπτές φέτες για την επιφάνεια της μηλόπιτας.
  • Χωρίζουμε τους κρόκους από το ασπράδι.
  • Βουτυρώνουμε και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε φόρμα με αποσπώμενη βάση 23 εκατ.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160ºC στον αέρα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι με το μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα για 2-3’. Όταν σχηματιστεί μαρέγκα που να στέκεται,σταματάμε το χτύπημα.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το μαλακό βούτυρο και προσθέτουμε το γιαούρτι, το υγρό γλυκαντικό με στέβια SlimFix,τους κρόκους αυγών και την κανέλα.
  • Με ένα σύρμα ανακατεύουμε τα υλικά να ομογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε μέσα στο μείγμα της μηλόπιτας ,το αλεσμένο αμύγδαλο ή καρύδι ,το ψιλοκομμένο μήλο ,τις σταφίδες κι ανακατεύουμε τα υλικά με μια σπάτουλα.
  • Προσθέτουμε την μαρέγκα σταδιακά κι αναδιπλώνουμε το μείγμα με σπάτουλα.
  • Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα το αδειάζουμε στην έτοιμη φόρμα.
  • Τοποθετούμε τις λεπτές φέτες μήλου στην επιφάνεια της μηλόπιτας κάθετα στην ζύμη. Πιέζουμε ελαφρά τα μήλα να μπουν μέσα στη μηλόπιτα.
  • Τοποθετούμε το κέικ στην μεσαία σχάρα στον καυτό φούρνο και ψήνουμε για 40’ ή μέχρι να σταθεροποιηθεί η μηλόπιτα και να βγαίνει στεγνή από ζύμη, η λάμα ενός μαχαιριού από το κέντρο του γλυκού.
  • Αφήνουμε την μηλόπιτα να σταθεί και να κρυώσει στην φόρμα.
  • Ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
  • Απολαμβάνουμε την μηλόπιτα χωρίς τύψεις.

Μυστικά

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ξηρό καρπό επιθυμείτε αρκεί να είναι αλεσμένος.
  • Ο συνδυασμός 2 ξηρών καρπών, αμυγδάλου και καρυδιού είναι ο ιδανικός.
  • Αφήστε την μηλόπιτα να κρυώσει τελείως για να την ξεφορμάρετε.
  • Διατηρήστε την μηλόπιτα χωρίς ζάχαρη, σκεπασμένη για να παραμείνει ζουμερή.

Διαβάστε ακόμα: Άκης Πετρετζίκης: Φτιάξτε τα πιο αφράτα ρολάκια πίτσας με σπιτική ζύμη, σάλτσα ντομάτας, τυρί και γαλοπούλα - Αφήστε το σπίτι σας να μοσχομυρίσει ! (βίντεο)

Διαβάστε ακόμα: Ντίνα Νικολάου: Γαλατόπιτα χωριάτικη - Μια από τις πιο αγαπημένες γλυκές πίτες, με αφράτη κρέμα και βουτυρένια φύλλα με άρωμα κανέλας !

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr