Αποκλειστικό: Θάνος Τζήμερος: Είμαστε το μεγαλύτερο εξωκοινοβουλευτικό κόμμα και δεν μας παίζουν τα κανάλια» - «Συγγενικό το Ποτάμι, έχουμε κατά 95% κοινό πρόγραμμα»

Το eirinika.gr, ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του «Δημιουργία ξανά!», Θάνο Τζήμερο, ο οποίος τόνισε πως από τη στιγμή που η ίδια η Πολιτεία, δίνει επιχορήγηση στα κόμματα άνω του 1,5 %, καθώς τα θεωρεί αξιοσημείωτες πολιτικές δυνάμεις, είναι άδικο τα κανάλια να μην τους δίνουν παρά ελάχιστο τηλεοπτικό χρόνο.

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε ο συνασπισμός κομμάτων «Γέφυρες Δημιουργία Ξανά - Θάνος Τζήμερος / Δράση - Θόδωρος Σκυλακάκης» και ζητάει να «παγώσει», να ανασταλεί και να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση για την κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου στα κόμματα, ενόψει των Ευρωεκλογών της 25 Μαΐου 2014. Με την από 30.4.2014 απόφαση του υπουργού Εσωτερικών και του υφυπουργού στον Πρωθυπουργό, καθορίστηκαν οι όροι, προϋποθέσεις και ο χρόνος δωρεάν προβολής των κομμάτων (διαφημιστικά μηνύματα) κατά την προεκλογική περίοδο, από τους ραδιοφωνικού και τηλεοπτικούς σταθμούς εθνικής εμβέλειας (δημόσιους και ιδιωτικούς).

Έτσι ο τηλεοπτικός χρόνος επιμερίζεται μεταξύ των κομμάτων ανάλογα με τα ποσοστά που έλαβαν στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012. Όσα, δε, κόμματα και συνασπισμοί κομμάτων δεν περιλαμβάνονται στην επίμαχη υπουργική απόφαση, δεν έχουν την ευχέρεια να προβάλλουν δωρεάν διαφημιστικά μηνύματα από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο.


Το eirinika.gr, ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του «Δημιουργία ξανά!», Θάνο Τζήμερο, ο οποίος τόνισε πως από τη στιγμή που η ίδια η Πολιτεία, δίνει επιχορήγηση στα κόμματα άνω του 1,5 %, καθώς τα θεωρεί αξιοσημείωτες πολιτικές δυνάμεις, είναι άδικο τα κανάλια να μην τους δίνουν παρά ελάχιστο τηλεοπτικό χρόνο. «Οι άδειες των καναλιών, είναι δημόσιο αγαθό. Όταν λοιπόν διαχειρίζεσαι κάποιο δημόσιο αγαθό, έχει και υποχρεώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, αναφερόμενος στον συνασπισμό «Γέφυρες» που έχει δημιουργήσει με τον κ. Σκυλακάκη και τη «Δράση», αναφέρθηκε στις 3 πολιτικές τάσεις που κυριαρχούν κατά τον ίδιο, αλλά και στο Ποτάμι, το οποίο θεωρέι
συγγενική δύναμη.

***********

ΧΑ: Κύριε Τζήμερε, τι ακριβώς συνέβη με τα τηλεοπτικά κανάλια και γιατί δεν «βγαίνετε» στον αέρα; Συμβαίνει με όλα τα κανάλια ή με κάποια συγκεκριμένα;

ΘΤ: Κανένα από τα κανάλια δεν μας «βγάζει» εδώ και 2,5 χρόνια. «Βγάζουν» αυτούς που εξυπηρετούν το συγκεκριμένο παιχνίδι. Δεν μπορώ να ξέρω τις σκέψεις του κάθε καναλάρχη, αλλά αυτό που ξέρω είναι ότι η «Δημιουργία Ξανά», έχει αξιοσημείωτη δράση και είναι το μεγαλύτερο εξωκοινοβουλευτικό σώμα. Για να μιλήσω με αριθμούς, στις εκλογές του Ιουνίου είχαμε πάρει 1,6 % ενώ  στις εκλογές του Μαΐου είχαμε 2,2 %. Αυτό σημαίνει ότι αναλογικά θα έπρεπε να υπάρχει και για εμάς χρόνος, δεδομένου ότι η Πολιτεία, τα ποσοστά άνω του 1,5 %, τα θεωρεί αρκετά ώστε να δίνει μια μικρή κρατική επιχορήγηση. Κάτι παίρνουμε, αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με όσα παίρνουν τα βουλευτικά κόμματα. Με λίγα λόγια, η Πολιτεία μας θεωρεί μια υπολογίσιμη πολιτική κίνηση αλλά τα κανάλια όχι και δεν υπάρχει ίση κατανομή του τηλεοπτικού χρόνου. Εγώ στον ΑΝΤ1 ας πούμε, δεν βγήκα ποτέ, παρά μόνο μια φορά πριν από 2,5 χρόνια στον κ. Παπαδάκη και άλλη μια πριν από 2 βδομάδες. Για το Mega ισχύει το ίδιο. Κι αυτό είναι άδικο! Εκτός αυτού όμως, τα κόμματα της βουλής, αποφάσισαν ο τηλεοπτικός χρόνος να μοιράζεται μεταξύ των κομμάτων, ανάλογα με τα ποσοστά που έλαβαν στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2012. Οι άδειες που έχουν τα κανάλια, είναι δημόσιο αγαθό. Όταν ουσιαστικά χειρίζεσαι ένα δημόσιο αγαθό, το κάνεις με κάποιες υποχρεώσεις. Πρέπει να προβάλεις όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου. 


tzimeros

ΧΑ: Γιατί κάποιος να ψηφίσει εσάς ή τον συνασπισμό «Γέφυρες» που έχετε δημιουργήσει με τον κ. Σκυλακάκη; Πού βρίσκεστε ιδεολογικά; 

ΘΤ: Να μας ψηφίσει κάποιος, γιατί είμαστε το μοναδικό, κυριολεκτικά, κόμμα της πολιτικής σκηνής που μιλάει για μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν και μάλιστα τις κατονομάζει. Στην πολιτική τώρα, υπάρχουν 3 τάσεις: Η πρώτη είναι, «να μην αλλάξουμε τίποτα», όπου κυριαρχούν οι κρατιστές, Δεξιοί και Αριστεροί, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ κλπ. Η δεύτερη τάση είναι «θα ‘ρθούμε, θα γκρεμίσουμε και θα τα κάνουμε λαμπόγυαλο», όπου κυριαρχούν κάποια μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η Χρυσή Αυγή και οι λοιποί ακραίοι. Τέλος στην τρίτη τάση, είναι οι λιγότεροι αλλά και πιο σοβαροί, που λένε ότι μόνο μια θεσμική επανάσταση θα φέρει κάτι καλύτερο απ’ ό,τι έχουμε. Το θέμα δεν είναι να γκρεμίσεις, αλλά τι θα χτίσεις στη θέση του γκρεμισμένου. Αυτή η τάση, εκπροσωπείται από τη Δράση και τη Δημιουργία Ξανά. Παράλληλα, να σημειώσω πως το Ποτάμι αποτελεί μια συγγενική δύναμη, που έχει κατά 95 % το δικό μας πρόγραμμα, μόνο που ακόμα δεν έχει πείσει για το επαναστατικό του προφίλ. Πρέπει να μορφοποιήσει λίγο περισσότερο τη θέση του και να... σπάσει τα αυγά! 

Ο συνασπισμός «Γέφυρες» των Τζήμερου- Σκυλακάκη προσφεύγει στο ΣτΕ για τον τηλεοπτικό χρόνο

Αν θέλει κανείς ανθρώπους που να είναι αποφασισμένοι να τα βάλουν με το τέρας του κρατικισμού που υπάρχει, ο μόνος τρόπος είναι να ψηφίσει τις «γέφυρες». Είμαστε μια πρόταση συνεργασίας προς όλες τις δυνάμεις, πολιτικές, κοινωνικές, για όλους εκείνους που θέλουν την Ελλάδα δημιουργική και παραγωγική.

Επιμέλεια: Χάρης Αποστολόπουλος

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr