Μαρία Κορινθίου: «Εμείς οι ηθοποιοί δεν έχουμε σπίτι-πορνείο, κάναμε οικογένεια και παιδί και είμαστε μια γροθιά»

Είμαστε σε ένα χώρο που γίνονται τα χίλια μύρια. Τόσο εγώ, όσο και ο Γιάννης κάναμε συνειδητά οικογένεια. Δεν δημιούργησαμε ένα παιδί απλώς για να πούμε ότι θα το κάνουμε. Ας αντιληφθούν ότι το ότι είμαστε ηθοποιοί δεν σημαίνει ότι το σπίτι μας είναι πορνείο.Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Λειτουργούν σα να μην υπάρχει οικογένεια. Το καλό είναι ότι είμαστε μία γροθιά.

 Η απώλεια της γιαγιάς μου ήταν ακόμα μεγαλύτερο χτύπημα. Δεν είχα βιώσει ποτέ το θάνατο τόσο κοντά. Εγώ τη βρήκα νεκρή.Ήταν συγκλονιστικό. Ήταν στο κρεββάτι στο δωμάτιο και ενώ είχα αντιληφθεί ότι έχει φύγει φώναζα σε κατάσταση υστερίας “Γιαγιά ξύπνα”.

Τα 8 κιλά που έχασε, η φιλοσοφία της να μην πει ποτέ σε ένα συγκεκριμένο καλούπι εικόνας, η σχέση της με το Γιάννη Αιβάζη, όσοι προσπάθησαν να τους χωρίσουν, η τραυματική απώλεια ανθρώπου της ζωής της, η κόρη της που λατρεύει και η θεατρική επιστροφή της. Η Μαρία Κορινθίου εξομολογείται αλήθειες της στο ΕΓΩ! weekly



ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΙΤΣΑ

Τελικά όχι μόνο χωρίζετε με το Γιάννη Αιβάζη αλλά για πρώτη φορά βρεθήκατε σε μία παράσταση από κοινού. Νομίζω ότι δεν υπάρχει καλύτερη απάντηση στα ποικίλα δημοσιεύματα που ανά καιρούς αναφέρουν ότι περνάτε κρίση.

Έχει καταντήσει αστείο. Έχω βαρεθεί μόνο με το ότι γίνεται θέμα συζήτησης συνεχώς. Δε μπορώ να καταλάβω την αιτία.

Δεν έχεις κρύψει ότι θεωρείς πώς ήταν καρμική η συνάντησή. Πιστεύεις ότι υπήρχαν άνθρωποι που τυχόν δε θα ήθελαν να είστε μαζί.

Πάρα πολλοί και δεν το αναφέρω τυχαία. Κάνουμε μία έξοδο και είναι θλιβερό ότι δεν υπάρχει ούτε στο ελάχιστο σεβασμός. Πολλοί για τους χ, ψ, λόγους δεν επιθυμούν να είμαστε μαζί και έχουν δημιουργήσει καταστάσεις για να χωρίσουμε. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Έχω βιώσει πράγματα εξωφρενικά. Προσφάτως βγήκαμε και ενώ ήμουν ακριβώς δίπλα του μία γυναίκα ...τον κάρφωνε.



Πώς λειτούργησες ;

Της έδειξα ότι την παρατηρώ και με το βλέμμα μου αντιλήφθηκε ότι οφείλει να σταματήσει να παίζει τόσο απρόκλητα. Απαιτώ να με σέβονται, όπως αντιστοίχως κατά τον ίδιο τρόπο λειτουργώ απέναντι στους ανθρώπους. Όσα χρόνια είμαστε μαζί με το Γιάννη, αυτό το ζω συνέχεια. Με εξοργίζει να μην υπολογίζουν ότι ένας άνθρωπος συνοδεύεται.

Έτυχε ποτέ να τον φλερτάρει επώνυμη γυναίκα μπροστά σου;

Όχι. Συνέβη όμως όταν δεν ήμουν παρούσα. Μου το εξομολογήθηκε. Δε θέλω να μπω σε λεπτομέρειες. Είμαστε σε ένα χώρο που γίνονται τα χίλια μύρια. Αυτό που πρέπει να καταλαβούν ορισμένοι είναι ότι τόσο εγώ, όσο και ο Γιάννης κάναμε συνειδητά οικογένεια. Δεν δημιούργησαμε ένα παιδί απλώς για να πούμε ότι θα το κάνουμε. Είμαι αφοσιωμένη στους ανθρώπους της ζωής μου και βγάζω νύχια σε όποιον προσπαθήσει να διαταράξει τις ισορροπίες μας. Ας αντιληφθούν ότι το ότι είμαστε ηθοποιοί δεν σημαίνει ότι το σπίτι μας είναι πορνείο.Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Λειτουργούν σα να μην υπάρχει οικογένεια. Το καλό είναι ότι είμαστε μία γροθιά με το Γιάννη. Θα έπρεπε να ντρέπονται όμως γιατί δε δίνουμε δικαιώματα και έχουμε ένα παίδι.

Θεωρείς δηλαδή ότι επιθυμούν να χωρίσετε;

Φυσικά. Σε όσες αρέσει ο Γιάννης θέλουν να χωρίσουμε, όπως αντιστοίχως συμβαίνει με άνδρες που αρέσω εγώ. Είναι απλά τα πράγματα. Το γεγονός ότι δεν υπολογίζουν ότι είμαστε παντρεμένοι με θυμώνει αφάνταστα.



Σε έχει φλερτάρει ποτέ γυναίκα;

Στην Αμερική. Με “στρίμωξε” και την απομάκρυνα με ευγένεια.

Η Αμερική νομίζω, είναι καταγεγραμμένη πολύ έντονα στο μυαλό σου. Βίωσες συγκλονιστηκες εμπειρίες μεταξύ άλλων ακόμη και το ότι έφτασες ένα βήμα πριν συλληφθείς.

Στα χαρτιά υπήρχε ένταλμα σύλληψης. Θα μπορούσα να έχω φυλακιστεί. Για διάστημα τριών ετών περνούσα από δικαστήρια και ουσιαστικά έφυγα εθελοντικά από την χώρα.

Ήταν σοκαριστικό ως γεγονός τότε;

Είχα συγκλονιστεί όχι γι αυτό που ζούσα με τα δικαστήρια, όσο γιατί ήξερα τη διαδικασία και γνώριζα ότι θα αναγκαζόμουν μέσα σε ένα ορισμένο χρονικό διάστημα να φύγω από την Αμερική. Δεν φοβήθηκα όμως, δεν είπα ποτέ “Θεέ μου τι θα κάνω”.

Δε φοβάσαι ευρύτερα στη ζωή σου;

Ήμουν και παραμένω ατρόμητος άνθρωπος. Δεν φοβάμαι και δεν εγκαταλείπω εύκολα τίποτα.



Ενώ πραγματικά εισαι απέναντι από κάθε κατάσταση και την πολεμάς ....παγιδεύτηκες στην επιλόχεια κατάθλιψη.

Επειδή οι ορμόνες είναι σε υψηλά επίπεδα και με το που γεννήσεις πέφτουν κατακόρυφα έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται διαταραχές στον οργανισμό. Είναι ιατρικά αποδεδειγμένο. Πολλοί άνθρωποι δεν το γνωρίζουν και νομίζουν ότι απλά είναι θέμα του μυαλού.

Πώς ήσουν εκείνο το διάστημα;

Την περίοδο που βίωνα την επιλόχεια κατάθλιψη, δεν είχα συνειδητοποιήσει τι συμβαίνει. Ήμουν σαν αγρίμι. Ήμουν κυκλοθυμική και είχα πολλά ανάμεικτα συναισθήματα. Τη μία στιγμή ήμουν καλά και την άλλη όχι. Έκλαιγα και έπειτα γελούσα. Ουρλιάζα και ύστερα ήμουν σαν αρνάκι. Αισθανόμουν εγκλωβισμένη. Προσπαθούσα να συνειδητοποιήσω τι γίνεται. Είχα πολλά καινούργια ερεθίσματα συναισθήματα και εικόνες. Δεν ήταν εύκολο να το διαχειριστώ. Ξαφνικά έγινα μητέρα ενώ δεν το είχα συνειδητοποιήσει. Την κατάθλιψη την ξεπέρασα μεγαλωνοντας με το παιδί μου. Ωρίμασα με την κόρη μου.

Απείχες τότε ερωτικά;

Θέλοντας και μη γιατί γέννησα παράλληλα με καισαρική.

Φαντάζομαι ότι η απώλεια της γιαγιάς σου ενέτεινε ακόμα περισσότερο αυτή τη δύσκολη περίοδο.



Ήταν ακόμα μεγαλύτερο το χτύπημα. Δεν το περίμενα. Συγκλονίστηκα γιατί δεν είχα βιώσει ποτέ το θάνατο τόσο κοντά. Εγώ βρήκα τη γιαγιά μου νεκρή. Της είχα τεράστια αδυναμία. Έσφιζε από ζωή. Δεν υπήρξε ποτέ παραιτημένη.

Είναι σοκαριστικό βασικά να βρεις έναν άνθρωπο που έχει φύγει.

Ήταν συγκλονιστικό. Ήταν στο κρεββάτι στο δωμάτιο και ενώ είχα αντιληφθεί ότι έχει φύγει φώναζα σε κατάσταση υστερίας “Γιαγιά ξύπνα”. Όταν ήρθε η αστυνομία με δύναμη έλεγα “Μην την αγγίζετε. Σκεπάστε την”

Αλλάζω θέμα. Έχασες δέκα κιλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Τι διατροφή ακολούθησες;

Δεν κάνω διατροφή. Μ' αρέσει να τρώω ότι θέλω. Με σώζει ότι πίνω πάρα πολύ νερό και καθόλου αναψυκτικά και αλκοολ. Τρελαίνομαι για φρούτα και για σαλάτες. Όμως δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα πω
“Δε θα φάω τηγανιτό” ή “δεν θα βάλω ψωμί στην χωριάτικη σαλάτα”. Υπάρχει περίπτωση και μία ημέρα να φάω πίτσα. Δεν μπαίνω ποτέ στην διαδικασία να κάνω δίαιτα, να τρώω συγκεκριμένα γραμμάρια φαγητού, να μη βάζω αλάτι. Μία φορά το έκανα στα δεκαοχτώ μου, έχασα μεν αποτελεσματικά πολλά κιλά και αμέσως μόλις σταμάτησα τα πήρα όλα.

Δεν είσαι υπέρ λοιπόν των στερητικών διατροφών...

Όχι καθόλου. Ο κάθε άνθρωπος πρέπει να αγαπάει τον εαυτό του γι' αυτό που είναι. Ο καθένας μας έχει μειονεκτήματα και πλεονεκτήματα. Αγαπώ τις καμπύλες μου. Καθε γυναίκα έχει την ομορφιά της, τον τύπο της. Αυτό που μας κάνει ξεχωριστούς, όχι το να έχουμε συγκεκριμένα στάνταρ. Εγώ πάντα είχα ως φιλοσοφία να μη μισώ τον εαυτό μου. Στο ξεκινημά μου όλοι έλεγαν “Πρέπει να είσαι πιο αδυνάτη” και απαντούσα “Εγώ αυτή είμαι. Σε όποιον αρέσω. Όλοι μας έχουμε ατέλειες”. Θα πρέπει ο κόσμος να σέβεται και να εκτιμά τον εαυτό του. Να αδιαφορει αν κάποιος έχει πάρει δύο κιλά παραπάνω ή έχει κυτταρίτιδα. Είναι ανόητα και μικροπρεπή αυτά.

Δεν σε ενόχλησε όταν είχες κυτταρίτιδα ;

Αν είμαι καλά στην ψυχη μου, τα έχω καλά με τον εαυτό μου τα θεωρώ ανυπαρκτα. Σαφεστατα μ' αρέσει να πρόσεχω τον εαυτό μου. Όμως δεν πρέπει να μένουμε μόνο σ' αυτό. Στην τελική είμαι μητέρα. Έχω ξεφύγει πια από αυτό το άγχος της εικόνας. Αλλα πράγματα έχουν αξία. Δεν είμαι 24 ετών να με ενδιαφέρει πώς είναι το μαλλί μου και πώς θα κυκλοφορήσω. Μ' απασχολεί πιο πολύ να πάω στις κούνιες να παίξω με το παιδί μου ακόμα και αν είμαι σχετικά ατημελητή.



Στο θέατρο η παράσταση σας με το Γιάννη Αιβάζη που θα συνεχιστεί και την επόμενη σαιζόν έλαβε εξαιρετικές κριτικές και όλοι πραγματικά εκθίασαν το υποκριτικό σου ταλέντο.

Χάρηκα πολύ γιατί επιτέλους κατάλαβαν ότι δεν είμαι μόνο η εικόνα μου. Ανέφεραν ότι δεν περίμεναν να με δουν σε κόντρα ρόλο. Ήρθε αβίαστα η προσέγγιση του χαρακτήρα. Κόντρα ήταν για τους υπόλοιπους. Οι περισσότεροι μένουν στην ταμπέλα. Στην Ελλάδα την στιγμή α χαρακτηριστικά όλοι θεωρούν όλοι πώς δεν έχεις αντιστοίχως υποκριτικές ικανότητες.

Σε στεναχωρούσε που κατά τα πρώτα χρόνια της πορείας σου πολλοί μεταξύ άλλων ανέφεραν πώς δεν έχεις ιδιαίτερο ταλέντο και απλώς είσαι μία πολύ ωραία γυναίκα.

Έχω ματώσει για να σπουδάσω θέατρο στην Αμερική. Αγαπάω και σέβομαι τη δουλειά. Την πονάω. Έχω διαβάσει πολύ! Ο κόσμος δεν το ξέρει απλώς γιατί δε μου δόθηκε η ευκαιρία μέχρι πρότινως να κάνω ένα διαφορετικό ρόλο.

Τι λείπει από τη ζωή σου;

Ένα δεύτερο παιδί και η δουλειά. Είμαι πολύ δημιουργικός άνθρωπος. Αγαπάω τη δουλειά. Μου αρέσει! Αναπνεύω μέσα απ΄αυτή. Με αναζωογονεί. Μου λείπει ότι πριν από πέντε χρόνια είχε καθένας προτάσεις τόσο τηλεοπτικές, όσο και θεατρικές και κινηματογραφικές. Τώρα πια οι καλές δουλειές είναι λίγες, όπως επίσης και η ζήτηση και η προσφορά.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr