Ντάνιελ Ράντκλιφ: Μια υπέροχη συνέντευξη ενός υπέροχου ηθοποιού που βαρέθηκε να απαντά αν είναι ομοφυλόφιλος ή αλκοολικός! Ο Χάρι Πότερ μεγάλωσε!

Εχει πάψει να «γκουγκλάρει» πια τον εαυτό του ο βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ, αφού τα αποτελέσματα της διαδικτυακής αναζήτησης τον παρουσιάζουν σταθερά αλκοολικό και ομοφυλόφιλο.

Εχει πάψει να «γκουγκλάρει» πια τον εαυτό του ο βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ, αφού τα αποτελέσματα της διαδικτυακής αναζήτησης τον παρουσιάζουν σταθερά αλκοολικό και ομοφυλόφιλο.

Ντάνιελ Ράντκλιφ: «Αν όλοι κάνουν εικασίες γύρω από τη σεξουαλικότητά σου, τότε τα πας καλά»

Οταν όμως, είδε ότι η ταμπέλα του ομοφυλόφιλου συνοδεύει σχεδόν όλα τα ονόματα ανδρών καλλιτεχνών, συνειδητοποίησε ότι «αν όλοι ασχολούνται με τη σεξουαλικότητά σου, σημαίνει ότι τα πας καλά».

Ενα ξενοδοχείο του κεντρικού Λονδίνου αποτελεί το σκηνικό της συνέντευξης που παραχώρησε ο 25χρονος κινηματογραφικός μάγος Χάρι Πότερ, στη βρετανική εφημερίδα Guardian.

Τρία χρόνια μετά την προβολή της τελευταίας ταινίας της σειράς «Χάρι Πότερ», η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από το άγχος του νεαρού ηθοποιού για την παραμονή του στο προσκήνιο, τα νέα καλλιτεχνικά του βήματα, τις γυμνές κινηματογραφικές σκηνές και το πόσο έχει μετανιώσει που παραδέχτηκε δημόσια ότι υπήρξε αλκοολικός.

«Αν είχα να δώσω μία συμβουλή στον νεότερο εαυτό μου θα ήταν να μη μιλάς για τέτοια θέματα σε μία συνέντευξη», λέει ο ίδιος αναφερόμενος στις δηλώσεις του περί αλκοολισμού το 2011.

Στη συνέχεια συμπληρώνει: «Το λέω αυτό γιατί εξακολουθώ να απαντάω σε σχετικές ερωτήσεις εδώ και τρία ή τέσσερα χρόνια και πρόκειται για ένα τόσο ασήμαντο κομμάτι της ζωής μου, που απλώς όλοι θέλουν να μάθουν γι’ αυτό».

Παρόλο που κατάφερε να γλιτώσει από τις καταχρήσεις αποφεύγοντας την στερεοτυπική κατάληξη του «βασανισμένου διάσημου παιδιού», φαίνεται πως η μεγάλη δημοσιότητα που απέκτησε σε τόσο νεαρή ηλικία εξακολουθεί να τον απασχολεί.

Από τα 17 του κλήθηκε να αντιμετωπίσει τους φόβους του για τη διάρκεια που θα είχε όλο αυτό που ζούσε και παραδέχεται ότι αυτό ήταν αρκετά δύσκολο για έναν έφηβο. Όμως, ισχυρίζεται πως σήμερα δουλεύει πολύ σκληρά -90 ώρες την ημέρα- κάτι που επιβεβαιώνεται σε μεγάλο βαθμό από τη συμμετοχή του σε αξιόλογες παραγωγές μετά την επιτυχία του στη μεγάλη οθόνη ως Χάρι Πότερ.

Ο ίδιος λίγο αργότερα εξηγεί πως δεν κυριολεκτούσε όταν μίλησε για 90 ώρες δουλειάς. Δουλεύει όμως πολύ διότι από την ηλικία των 20 ετών, όλες οι συνεντεύξεις που έχει κάνει αποτελούνται από ερωτήσεις γύρω από την επικείμενη αποτυχία του. «Όταν έρχεσαι τόσο συχνά αντιμέτωπος με αυτό, αρχίζεις να αντιδράς. Η δική μου αντίδραση ήταν να το αγνοήσω και να φερθώ γενναία κάνοντας ενδιαφέρουσες επιλογές. Θα δω που θα με οδηγήσει όλο αυτό», αναφέρει για την πορεία της καριέρας του.

Με περιουσία που εκτιμάται στα 110 εκατ. δολάρια, ήτοι 82 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τη λίστα Forbes και συμμετοχή σε 8 ταινίες που βρίσκονται στις 50 πρώτες σε πωλήσεις όλων των εποχών, το βάρος είναι μεγάλο για τον Ράντκλιφ.

Στην αισθηματική κομεντί «The Word F/What If», που θα κυκλοφορήσει στη Βρετανία στις 20 Αυγούστου, υποδύεται έναν χαρακτήρα πολύ κοντά στον εαυτό του. Όμως στο παρελθόν έχει αναλάβει και πιο απαιτητικούς ρόλους όπως στην ταινία «Σκότωσε τους Αγαπημένους Σου», στη θεατρική παραγωγή του «Σακάτη του Ίνισμαν» και στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ «How to Succeed in Business Without Really Trying».

Προς το παρόν μαθαίνει ιαπωνικά για τον νέο του ρόλο στην ταινία «Tokyo Vice», τον οποίο θεωρεί τον πιο απαιτητικό μέχρι στιγμής. Ωστόσο, παραμένει ακόμα άγνωστο αν θα συμμετάσχει σε μια ακόμα γυμνή σκηνή καθώς το όνομα του έχει αρχίσει να ταυτίζεται με σκηνές τέτοιου είδους.

«Δεν με πειράζει να γυρίζω γυμνές σκηνές αν και δεν το αποζητώ. Κάθε φορά που διαβάζω ένα σενάριο, δεν σκέφτομαι πως θα μπορούσα να εμφανιστώ γυμνός σε αυτό», εξηγεί ο Ράντκλιφ με ένα νευρικό χαμόγελο.

Ωστόσο, παρά τη μεγάλη επιτυχία και τα προσεκτικά του επαγγελματικά βήματα, το ενδιαφέρον του κοινού φαίνεται να παραμένει επικεντρωμένο κυρίως στην προσωπική του ζωή. Στην κυριότερη μηχανή αναζήτησης, Google, τα τρία πρώτα προτεινόμενα αποτελέσματα για το όνομα του είναι: αλκοολικός, ομοφυλόφιλος, σχέση.

Σχετικά με αυτό το θέμα ο νεαρός ηθοποιός απαντά: «Οταν με γκούγκλαρα για πρώτη φορά ενοχλήθηκα για περίπου μισό λεπτό με τα αποτελέσματα, μέχρι που έβαλα στην αναζήτηση τα ονόματα μερικών άλλων ανθρώπων και διαπίστωσα ότι η λέξη ομοφυλόφιλος εμφανίζεται δίπλα σε όλα σχεδόν τα ανδρικά ονόματα, ακόμα και σε μερικά γυναικεία».

«Προφανώς είναι ένα σημάδι ότι κάποιος τα έχει καταφέρει. Αν όλοι κάνουν εικασίες γύρω από τη σεξουαλικότητά σου, τότε τα πας καλά. Όμως πλέον προσπαθώ να αντισταθώ στον πειρασμό του Google, είναι σαν να μπαίνεις σε ένα δωμάτιο γεμάτο με ανθρώπους που σου λένε πόσο χάλια είσαι. Το έκανα πρώτη φορά προς το τέλος της εφηβείας μου και ήταν καταστροφικό για μένα», λέει ο Ράντκλιφ στο τέλος της συνέντευξης του.

Πηγή: Guardian

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr