Πέφτει το Χρηματιστήριο Αθηνών - Με μεγάλες πιέσεις οι τραπεζικές μετοχές‏

Πιέσεις δέχονται την Τρίτη οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αν και με μικρότερη ένταση από αυτή που ενδεχομένως να ανέμενε ένα κομμάτι της αγοράς, στη «σκιά» των εξελίξεων σχετικά με το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου.

Πιέσεις δέχονται την Τρίτη οι τραπεζικές μετοχές στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, αν και με μικρότερη ένταση από αυτή που ενδεχομένως να ανέμενε ένα κομμάτι της αγοράς, στη «σκιά» των εξελίξεων σχετικά με το τραπεζικό σύστημα της Κύπρου.



Του Δημήτρη Ζάντζα

, Capital.gr

Οι συναλλαγές στο ταμπλό της Λεωφόρου Αθηνών, μετά την τρίμερη διακοπή των συναλλαγών λόγω της Καθαράς Δευτέρας -και με… οδηγό τη χθεσινή «υποδοχή» της απόφασης του Εurogroup από τα χρηματιστήρια του εξωτερικού- ξεκίνησαν με απώλειες για ολόκληρο σχεδόν το ταμπλό.

Από τις μετοχές στις οποίες έχουν πραγματοποιηθεί συναλλαγές μέχρι στιγμής, οι 60 διαπραγματεύονται με αρνητικό πρόσημο, μόλις 6 κινούνται σε θετικό έδαφος και 5 διαπραγματεύονται αμετάβλητες.

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε νωρίτερα να υποχωρεί έως 2,99% στις 931,71 μονάδες, απώλειες που δείχνουν αν μετριάζονται. Για τον δείκτη των τραπεζών, οι απώλειες κλιμακώθηκαν νωρίτερα έως το -5,53% στις 128,51 μονάδες.

Από τη σύνθεση του FTSE25, ξεχωρίζει η ανοδική κίνηση για τη μετοχή του ΟΠΑΠ -η μοναδική σε θετικό έδαφος- που ενισχύεται έως 1,49% στα 6,83 ευρώ, ανακάμπτοντας από απώλειες 1,04%. Στον αντίποδα βρίσκονται οι μετοχές των Τρ. Πειραιώς, MIG και ΕΤΕ με απώλειες 7,92%, 7,53% και 7,48% αντίστοιχα.

Ακολουθούν πτωτικά οι τίτλοι των Alpha Bank και Eurobank με απώλειες 6,00% και 6,23% στα 0,705 ευρώ και 0,256 ευρώ αντίστοιχα, ενώ τις απώλειες 5,08% και 5,00% των Βιοχάλκο και ΜΕΤΚΑ ακολουθούν οι Ελλάκτωρ (-4,32%), Jumbo (-4,07%), Frigoglass (-3,98%) και ΕΧΑΕ (-3,54%). 

Το κυπριακό bail in είναι ο νέος καταλύτης, ο οποίος προέκυψε το Σάββατο, μετά από τη συνεδρίαση του Eurogroup, σχολιάζει στο σημερινό πρωινό της report η Beta Securities.

Η χρηματιστηριακή αναμένει για σήμερα αυξημένη μεταβλητότητα στο Χ.Α. και πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών, σημειώνει ωστόσο ότι χρειάζεται προσοχή, έως ότου υπάρξει κάποια οριστική απόφαση σχετικά με το ζήτημα της φορολόγησης των καταθέσεων στην Κύπρο.

Αυτή τη στιγμή οι απώλειες του Γενικού Δείκτη διαμορφώνονται σε 2,05% στις 940,69 μονάδες, ενώ ο δείκτης των τραπεζών υποχωρεί 4,67% στις 129,68 μονάδες. Λίγο πριν τις 11:30 ο τζίρος διαμορφώνεται σε 12,3 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.capital.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ