Χρηματιστήριο Αθηνών: Ποιες είναι οι 29 ελληνικές επιχειρήσεις που άντεξαν και νίκησαν την κρίση!‏

Η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων υποχρεώθηκε σε ζημιογόνο αποτέλεσμα το 2012 και μάλιστα δεν είναι λίγες οι εταιρείες που αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα βιωσιμότητας.

Η πλειονότητα των ελληνικών επιχειρήσεων υποχρεώθηκε σε ζημιογόνο αποτέλεσμα το 2012 και μάλιστα δεν είναι λίγες οι εταιρείες που αντιμετωπίζουν ακόμη και πρόβλημα βιωσιμότητας.



Παρόλα αυτά, επεξεργαζόμενοι στοιχεία της περιόδου 2008-2012 καταλήξαμε σε 29 εισηγμένες εταιρείες που, είτε κατάφεραν να βελτιώσουν περαιτέρω τις επιδόσεις τους, είτε -στη χειρότερη περίπτωση- να διατηρήσουν το μεγαλύτερο μέρος των οικονομικών τους επιδόσεων, σύμφωνα με το euro2day.gr. Πολλές μάλιστα από αυτές τις εταιρείες, πολύ πιθανόν να καρπωθούν τα οφέλη της οικονομικής ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, όποτε και αυτή αν ξεκινήσει.

Μυτιληναίος: Όμιλος με πολυσχιδείς δραστηριότητες, με αιχμές του δόρατος κατά τα τελευταία χρόνια να είναι η κατασκευαστική δραστηριότητα (κυρίως στο εξωτερικό μέσω της ΜΕΤΚΑ), ο κλάδος της ενέργειας και φυσικά η παραγωγή αλουμινίου μέσω της ΑτΕ.

Κατά την τελευταία τετραετία, κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά πωλήσεις, EBITDA και καθαρή κερδοφορία, εκμεταλλευόμενος τις αυξημένες εργασίες στο εξωτερικό και τον αμυντικό χαρακτήρα των περισσότερων λοιπών δραστηριοτήτων του.


ΜΕΤΚΑ: Η τεχνογνωσία που είχε αποκτηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα χρησιμοποιήθηκε για την ανάληψη έργων σε… όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Παρά τις όποιες ενδεχόμενες διακυμάνσεις στις υλοποιήσεις των έργων (πχ πολιτικές αβεβαιότητες σε συγκεκριμένες γεωγραφικές περιφέρειες) το ανεκτέλεστο υπόλοιπο έργων της Μέτκα είναι πολύ υψηλό και η τάση των εργασιών της διαφαίνεται ανοδική.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr