10 παιδιά – θαύματα: Εφευρέτες, επιχειρηματίες, εργοδότες ετών 13 - η παιδική επιχειρηματικότητα στα καλύτερα της

Εφευρέτες, επιχειρηματίες, εργοδότες ετών 13; Και όμως η παιδική επιχειρηματικότητα είναι πραγματικότητα και είναι εδώ
 

Φαίνεται πως στην εποχή της τεχνολογίας, της ραγδαίας εξέλιξής της και διάδοσής της τα πράγματα έχουν αλλάξει ριζικά, όπως και η καθημερινότητά μας. Τα παιδιά έχουν εγκαταλείψει τη μπάλα και το παιχνίδι στις αλάνες και πλέον παίζουν και δημιουργούν σε έναν χώρο που πριν από λίγες δεκαετίες είχαν πρόσβαση μόνο λίγοι και εκλεκτοί.
Παρακολουθώντας όμως τα νέα δεδομένα αυτή μοιάζει να είναι η σωστή εξέλιξη της ζωής μας, ο κόσμος προχωρά, η τεχνολογία καλπάζει και μαζί με αυτή γεννιούνται συνεχώς νέες ιδέες και νέες εφευρέσεις, που μπορεί να προέρχονται από οπουδήποτε ακόμη και από το μυαλό ενός μικρού παιδιού.
Πάντα υπήρχαν τα παιδιά ιδιοφυΐες, ωστόσο σήμερα είναι πιο εύκολο να εξελιχθούν και να δημιουργήσουν από ότι στο παρελθόν γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ζούμε στην εποχή της πρόσβασης στην πληροφορία και την τεχνολογία, επομένως, ίσως τα πράγματα να είναι πιο απλά.

 
Shubham Banerjee – 13 ετών


Ο 13χρονος από τη Σάντα Κλάρα της Καλιφόρνια έβαλε στόχο της ζωής του να βοηθά τους ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Ο ίδιος δημιούργησε το Braigo, έναν εκτυπωτή της γραφής Μπράιγ. Αφού έψαξε στο διαδίκτυο πως διαβάζουν οι άνθρωποι με σοβαρά προβλήματα όρασης και οι τυφλοί αποφάσισε να τους βοηθήσει.
Έτσι, στα 13 του ίδρυσε την πρώτη εταιρία του, την Braigo Labs προκειμένου να κατασκευάζει και να πουλά φθηνούς εκτυπωτές της γραφής Μπράιγ. Πρόσφατα η Intel Corp επένδυσε ένα σημαντικό κεφάλαιο στην ιδέα και την εφεύρεσή του.
 
Soroush Ghodsi – 13 ετών


Ο Soroush είναι από το Οντάριο του Καναδά και στα δεκατρία του ένας από τους πιο ταλαντούχους ανθρώπους που έχουν περάσει από τον χώρο των τεχνολογιών και των επιχειρήσεων αυτό γιατί ο ίδιος είναι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας  Slik Technologies.
Η εταιρία επιτρέπει στο κοινό να ψάχνει να φιλτράρει και να κατατάσσει μέσω συγκεκριμένων κριτηρίων εταιρίες, έτσι ο χρήστης του συγκεκριμένου προγράμματος μπορεί να εντοπίσει πιο εύκολα την εταιρία που αναζητά, αλλά και αντίστοιχες της. Αυτό είναι το τέταρτο επιχειρηματικό εγχείρημα με το οποίο ασχολείται, ενώ είναι η δεύτερη φορά που καταλαμβάνει τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου σε μια εταιρία. Από ότι φαίνεται το μέλλον προδιαγράφεται λαμπρό.
 
Rohan Agrawal – 14 ετών


Ο Rohan Agrawal ζει στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ και όταν ήταν 12 ετών ο αυτοδίδακτος προγραμματιστής άρχισε να ασχολείται με το πεδίο της ρομποτικής, έτσι σε ελάχιστο χρονικό διάστημα βρέθηκε στις εγκαταστάσεις της Ologic για να κάνει την πρακτική του άσκηση.
Στα δεκατέσσερά του χρόνια πλέον είναι ο ιδρυτής της  Aleopile, μιας εταιρία που ειδικεύεται στην ρομποτική και τη σχεδίαση ιστοσελίδων.
 
Brooke Martin – 15 ετών


Η 15χρονη Brooke Martin από την Ουάσινγκτον δημιούργησε την ICPooch, μία εφαρμογή για να είσαι σε επαφή με το κατοικίδιο σου, την οποία μάλιστα χρηματοδότησε. Η ιδέα της και η δουλεία της εντυπωσίασαν τους κριτικούς της αμερικανικού τηλεοπτικού προγράμματος  “Shark Tank” και κέρδισε το πρώτο βραβείο, όπως και τις εντυπώσεις.
Βραβεύτηκε στο τεχνολογικό συνέδριο  GeekWire. Έτσι, στα 15 της η Brooke  αποφάσισε να ξανασχεδιάσει την τεχνολογική την εφεύρεση προκειμένου να την τελειοποιήσει και να βοηθήσει τους μεγαλύτερους σε ηλικία ανθρώπους.
 
Jordan Casey – 15 ετών


Ο Jordan Casey από την Ιρλανδία πριν γίνει ένας επαγγελματίας δημιουργός εφαρμογών για τα "έξυπνα" κινητά τηλέφωνα έμαθε μόνος του προγραμματισμό υπολογιστών στην ηλικία των 9, ενώ ξεκίνησε την εταιρία του στα 12. Η πρώτη του δημιουργία η Casey Games, μια ανεξάρτητη εταιρία παιχνιδιών είναι μια από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες στην Ιρλανδία, όμως ο μικρός επιχειρηματίας δεν σταμάτησε εκεί καθώς δημιούργησε ακόμη δυο εταιρίες.
Το αποκορύφωμα στην μέχρι τώρα καριέρα του αποτελεί η τρίτη εταιρία, που ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2014 και ασχολείται με την διαδικτυακή διαχείριση και προβολή επαγγελματιών ιστοτόπων.
 
Ben Pasternak – 16 ετών


Ο Ben Pasternak είναι ένας νεαρός επιστήμονας από το Σίδνεϊ της Αυστραλίας. Μέχρι πριν από λίγο καιρό κανένας μαθητής δεν είχε επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της Google και του Facebook, όπως και κανένα παιδί δεν είχε γίνει το μήλον της έριδος για τις δυο εταιρίες. Όμως όλα άλλαξαν όταν ο Pasternak δημιούργησε την εφαρμογή One App, που είχε περισσότερα από 500.000 download τις πρώτες 6 εβδομάδες της κυκλοφορίας της.
Έτσι, και οι δυο εταιρίες άρχισαν να ενδιαφέρονται για τον ιδιοφυή έφηβο και του προσέφεραν ιδιωτικές ξεναγήσεις στις εγκαταστάσεις τος ελπίζοντας ότι θα τον εντάξουν στο δυναμικό τους.
 
Erik Finman – 16 ετών


Σε ηλικία 15 ετών ο Finman, από την Καλιφόρνια, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει 1.000 δολάρια, μετατρέποντάς τα σε εικονικό συνάλλαγμα, bitcoin, για να μπορέσει να έχει στην διάθεσή του 100.000 δολάρια για να κάνει πράξη την ιδέα του.
Έτσι, κατάφερε να χρηματοδοτήσει με αυτόν τον τρόπο το  Botangle, ένα διαδικτυακό πρόγραμμά εκμάθησης. Τώρα σε ηλικία 16 ετών αποφάσισε να μετακομίσει από την Καλιφόρνια για να σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ.
 
Mateusz Mach – 17 ετών


Ο Mateusz Mach, από την Πολωνία, εμπνεύστηκε από τον χώρο της χιπ χοπ μουσικής, με αποτέλεσμα στα 17 του να δημιουργήσει και να λανσάρει την εφαρμογή ανταλλαγή μηνυμάτων FIVE. Η εφαρμογή διαφέρει από τις υπόλοιπες γιατί τα εικονίδια που χρησιμοποιούνται σχετίζονται με εκφράσεις- κινήσεις του χιπ χοπ.
Η εφαρμογή του εντάχθηκε στο Apple Watch, το ρολόι της Apple και αποτελεί ένα εξαιρετικό εργαλείο για την παγκόσμια νοηματική γλώσσα. Αυτή τη στιγμή ο νεαρός επιχειρηματίας σχεδιάζει να προσθέσει στην εφαρμογή του ένα λεξικό της νοηματική γλώσσας.
 
Shreya Shankar – 18 ετών


Η 18χρονη Shreya Shankar από το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια θεωρείται ως μια επιτυχημένη επιχειρηματίας. Η Shreya ξεκίνησε την επιχειρηματική της πορεία της από το Κολέγιο Station του Τέξας, όμως η ενασχόλησή της με τις εφαρμογές είχε ξεκινήσει νωρίτερα.
Όντας στο γυμνάσιο δημιούργησε το Camp Sci Girl, μια εικονική κατασκήνωση για κορίτσια της ηλικίας της που θα της βοηθούσε να εντρυφήσουν στον χώρο της τεχνολογίας και να καλύψουν τα κενά που είχαν.
 
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ