Σήμερα μαγειρεύουμε ανθούς κολοκυθιών γεμιστούς με χοχλιούς και φακές: Ελληνικό φαγητό γκουρμέ και βάλε!

Με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές με λίγο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης για να βράσουν.

Με λίγο ελαιόλαδο τσιγαρίζουμε το ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις φακές με λίγο νερό μαζί με το φύλλο δάφνης για να βράσουν.



του Γιάννη Αποστολάκη, Chef ΜΑΙΧ, Μέλος του ΔΣ του Δικτύου Κρητικής Γαστρονομίας

Ψιλοκόβουμε το φρέσκο κρεμμύδι, προσθέτουμε τη φέτα θρυμματισμένη, τους χοχλιούς, το μαϊντανό, το οξύμελο, τον ανθό του αλατιού, το πιπέρι και το ελαιόλαδο και αναμιγνύουμε.

Πλένουμε και καθαρίζουμε του κολοκυθοανθούς προσεκτικά και τους γεμίζουμε με το μείγμα. Μαγειρεύουμε τους κολοκυθοανθούς σε μια κατσαρόλα με το υγρό που περίσσεψε ή προσθέτουμε λίγο νερό.

Μπορούμε να τους ψήσουμε και στο φούρνο.

ΥΛΙΚΑ

1 βαζακι χοχλιούς
200 γραμμάρια φακές
60 γραμμάρια φέτα
30 άνθους γλυκοκολοκύθας
3 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
Το ελαιόλαδο από το βαζάκι
3 κουταλιές της σούπας οξύμελο
1 σκελίδα σκόρδο
1 φύλλο δάφνης
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
Ανθό του αλατιού, φρέσκο τριμμένο πιπέρι.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr