Σαρδέλες παντρεμένες με κρασί ή με μυρωδικά, γευστικές, της εποχής και φτηνές
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, κόβουμε τα κεφάλια και αφαιρούμε τα εντεράκια, τις πλένουμε πολυ καλά και τις στρώνουμε σε ταψάκι.
Σαρδέλες παντρεμένες με κρασί ή με μυρωδικά, γευστικές, της εποχής και φτηνές, φτιάχνουμε σήμερα, από τις Νοστημιές της Γωγώς.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό σαρδέλες φρέσκιες
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
1 1/2 νεροπότηρο φρέσκια και τριμμένη στον τρίφτη ντομάτα
2 σκ. σκόρδου ψιλοκομμένες
Θυμάρι ή ρίγανη, αν δεν έχετε θυμάρι
Λίγο λευκό κρασί(1/2 κρασοπότηρο)
Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες, κόβουμε τα κεφάλια και αφαιρούμε τα εντεράκια, τις πλένουμε πολυ καλά και τις στρώνουμε σε ταψάκι.
Από πάνω ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το ψιλοκομμένο σκορδάκι, αλάτι, θυμάρι, τέλος το κρασί, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά.
Σερβίρουμε τις σαρδέλες με μια ωραία σαλάτα εποχής και λίγο καλό κρασάκι.
Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr