Αυτές είναι οι 1.396 μακροβιότερες εταιρείες-Μια χρήσιμη έκδοση από την ICAP

Με αφορμή τον εορτασμό των πενήντα χρόνων από την ίδρυση της ICAP Group, ο Όμιλος μας προχώρησε φέτος σε ακόμη μία ξεχωριστή όσο και ενδιαφέρουσα εκδοτική πρωτοβουλία, την επετειακή έκδοση “ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ”.

Με αφορμή τον εορτασμό των πενήντα χρόνων από την ίδρυση της ICAP Group, ο Όμιλος μας προχώρησε φέτος σε ακόμη μία ξεχωριστή όσο και ενδιαφέρουσα εκδοτική πρωτοβουλία, την επετειακή έκδοση “ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ”.



Στο πλαίσιο της εν λόγω έκδοσης, μεταξύ άλλων, συγκαταλέγονται οι 1.396 Εταιρείες που προσφέρουν διαχρονικά στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι για περισσότερα από πενήντα χρόνια και επιπλέον, όπως σε κάθε επιχειρηματική μας έκδοση, μια εξειδικευμένη Οικονομική Ανάλυση με θέμα τις μακροβιότερες ελληνικές επιχειρήσεις.  

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ICAP,  δήλωσε: «Αξιολογώντας τα οικονομικά στοιχεία των μακροβιότερων εταιρειών, φαίνεται ότι η επιβίωση των επιχειρήσεων συνοδεύεται και από τη μεγέθυνση τους στα 25 χρόνια που μεσολάβησαν κατά την περίοδο 1989-2013. Ο μέσος ρυθμός αύξησης του ενεργητικού των εταιρειών στο μη χρηματοπιστωτικό τομέα ήταν 2,5% ετησίως, ενώ πολύ εντονότερος ήταν για τις τράπεζες και τις ασφάλειες (7,3% και 8,9% αντίστοιχα). ΜΕ βάση τα στοιχεία του 2013 αναδεικνύεται ξεκάθαρα ότι πάνω από τα οκτώ δέκατα των κεφαλαίων των εταιρειών που επιβίωσαν ανήκουν στο χρηματοπιστωτικό τομέα.

Στο σύνολο των ιδίων κεφαλαίων όλων των εταιρειών (συμπεριλαμβανομένου και του χρηματοπιστωτικού τομέα), οι τράπεζες έχουν τη μερίδα του λέοντος καθώς καλύπτουν πάνω από το ήμισυ αυτών. Αξιοσημείωτη είναι η διεύρυνση του μεριδίου τους κατά τη διάρκεια της 25-ετίας, από 10,5% το 1989 σε 55,6% το 2013.

Σχετικά με τα αποτελέσματα χρήσεως των εταιρειών του μη χρηματοπιστωτικού τομέα, η ανάπτυξη των εταιρειών ήταν πραγματικά εντυπωσιακή την περίοδο 1989-2008 (προ της οικονομικής κρίσης). Πράγματι, η αύξηση των συνολικών πωλήσεων των επιχειρήσεων αυτών διαμορφώνεται σε 10,1% για ολόκληρη την 25-ετία 1989-2013. Ωστόσο, ο ρυθμός μεταβολής την περίοδο προ της κρίσης ήταν σαφώς εντυπωσιακός, καθώς καταγράφηκε αύξηση κατά 59,1%, ενώ την τελευταία πενταετία υπήρξε σημαντική μείωση των πωλήσεων, κατά 30,8%.

Ο τραπεζικός τομέας είναι κερδοφόρος την τελευταία 25ετία συνολικά και μάλιστα τα καθαρά κέρδη παρουσίασαν δραστική αύξηση σε σχέση με το 1989.»

Επισυνάπτεται ολόκληρη η Οικονομική Μελέτη.


Την έκδοση “ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΖΟΥΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ” μπορείτε να επισκεφτείτε ηλεκτρονικά στο http://dir.icap.gr/mailimages/e-books/Anniversary/index.html

ή να τη παραλάβετε σε αντίτυπο από τα γραφεία της ICAP (Τηλ. 210 - 7200454, pr@icap.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ