Σας αρέσουν οι μεξικάνικες τορτίγιες; Ένα νέο στέκι για να τις απολαύσετε - Νόστιμες, προτότυπες και κυρίως καυτερές!

Δίπλα σε ένα άλλο αγαπημένο στέκι του Παγκρατίου, στο Chelsea, ο Κωστής Γριμάνης φιλοδοξεί να προσφέρει πρώτης ποιότητας slow food, fast served όπως είναι και το tagline του χώρου.

Το  Tortuga άνοιξε μόλις τη Δευτέρα που μας πέρασε. Δίπλα σε ένα άλλο αγαπημένο στέκι του Παγκρατίου, στο Chelsea, ο Κωστής Γριμάνης φιλοδοξεί να προσφέρει πρώτης ποιότητας slow food, fast served όπως είναι και το tagline του χώρου. Τι εννοεί; Ότι η παρασκευή του φαγητού θα τηρεί τις αργές διαδικασίες που είναι απαραίτητες για να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή ποιότητα, φιλοσοφία που είναι συνυφασμένη μόνο με εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας και δεν περιμένει κανείς να τη βρει σε ένα μαγαζί που σερβίρει φαγητό για να το φας όρθιος ή να το παραγγείλεις σε delivery (πολύ σύντομα θα υπάρχει και αυτή η δυνατότητα).


Όμως τα πράγματα εδώ έχουν έτσι. Ο Κωστής, που μέχρι πρόσφατα ήταν θαλάσσιος βιολόγος και είχε υπάρξει διευθυντής του μεσογειακού συνδέσμου για τη σωτηρία της θαλάσσιας χελώνας εξ ου και το Tortuga στην ονομασία του μαγαζιού, είναι πολύ σίγουρος για αυτό που θέλει να κάνει. Καταλαβαίνει ότι οι αγνές πρώτες ύλες, όλες είναι από μικρούς παραγωγούς ανά την Ελλάδα όπως οι εξαιρετικές πατάτες Νάξου ενώ δεν χρησιμοποιείται τίποτα καταψυγμένο, καθώς και ότι οι πολλές ώρες προετοιμασίας, τα πάντα φτιάχνονται αυθημερόν και επιτόπου, για τα πιάτα ανεβάζουν το κόστος. Όμως όπως λέει και ο Χάρης που είναι ο μάγειρας του μαγαζιού σκοπός είναι να μπουν στοιχεία που ταυτίζονται με εστιατόρια υψηλής γαστρονομίας σε χώρους απλούς και οικονομικούς όπως το Tortuga.

Κώστας Γριμάνης

Το μενού του μαγαζιού, που επιμελήθηκε ο ταλαντούχος chef Marko Rossi δηλαδή ο άνθρωπος πίσω από το maintanos.com, περιλαμβάνει έξι γεμίσεις για τορτίγια, από τις οποίες οι δύο είναι χορτοφαγικές. Στα κρεατικά οι επιλογές είναι tagine μοσχάρι, kebab, κοτόπουλο curry και χοιρινή πανσέτα (το ψήσιμο της διαρκεί περίπου 4.5 ώρες) ενώ στα χορτοφαγικά έχεις να διαλέξεις μεταξύ φρέσκου τυριού που ετοιμάζεται στο μαγαζί από απαλές μπάλες δυόσμου, ψητά λαχανικά, τοματίνια, φρέσκο γλάσο και μπαλσάμικο και κροκέτας μανιταριών που περιέχει τρία είδη μανιταριού μαγειρεμένα σε κρασί, φρέσκα μυρωδικά και τυρί παρμαζάνα σε σάλτσα blue cheese. Plus όλες οι τορτίγιες συνοδεύονται με φρέσκια σαλάτα εποχής.


Προσωπικά δοκίμασα πρώτα την σούπα της ημέρας (3.00 ευρώ), που ήταν μια εξαιρετική κολοκυθόσουπα με γιαούρτι και πάπρικα, ιδανική επιλογή για τις κρύες ημέρες του χειμώνα καθώς και ζεσταίνει και χορταίνει, μετά πήγα στη τορτίγια με τυρί (4.50 ευρώ) με την ντελικάτη, φίνα γεύση του δυόσμου να δροσίζει τη γλώσσα και ύστερα προχώρησα στην τορτίγια που είμαι σίγουρη ότι θα εξελιχθεί στο απόλυτο χιτ του Tortuga. Μιλάω για την τορτίγια με φιλέτο κοτόπουλου (4.60 ευρώ) μαγειρεμένο σε χυμό φρούτων, με μαγιονέζα curry, καλαμπόκι και τραγανό ψιλοκομμένο μπέικον. Παράλληλα τσιμπούσα τις εκλεκτές τηγανιτές πατάτες Νάξου (2.00 ευρώ) με τη φλούδα τους –πρώτα τις βράζουν και μετά τις τηγανίζουν όσο πρέπει για να αποκτήσουν μια μοναδική κριτσανιστή υφή που τη νιώθεις ακόμα και όταν απλώς πιάνεις τις πατάτες. Για επιδόρπιο έκλεισα με τιραμισού, σημειωτέον το γλυκό αλλάζει καθημερινά.


Όση ώρα ήμουν εκεί απολαμβάνοντας τις τορτίγιες μου –και μία είναι αρκετή για να χορτάσει κανείς μη βλέπετε που εγώ το έριξα έξω για χάρη του ρεπορτάζ- συνέβησαν τα εξής: Μια ηλικιωμένη κυρία μπήκε μέσα και ρώτησε αν είναι σουβλάκια, όταν της εξήγησαν ότι είναι τορτίγια ζήτησε κατάλογο να πάρει στο σπίτι να το μελετήσει, η φουρνάρισσα από δίπλα μπήκε «αγανακτισμένη» στο Tortuga και ζήτησε από τον Κωστή να της δώσει ένα μενού γιατί «μπαίνουν να πάρουν ψωμί και μου πιάνουν τη κουβέντα για το τι φτιάχνει ο καινούριος δίπλα», ένας κύριος πέρασε και παρήγγειλε τορτίγια με πανσέτα και πατάτες εχθές είχε δοκιμάσει το κοτόπουλο με curry και είχε ενθουσιαστεί (να την ακούτε τη Λίνα) και τέλος μια παρέα κοριτσιών γελούσε αρκετή ώρα έξω από το μαγαζί μέχρι που η μία μπήκε μέσα και είπε θαρρετά «Καθόμασταν στο Chelsea και… συγγνώμη από εδώ μυρίζει τόσο ωραία;» γνέφοντας στις υπόλοιπες να μπουν μέσα για να παραγγείλουν. 









 

Tortuga, Αρχιμήδους 1, Παγκράτι. τηλ. 21 3030 7520

 

Ωράριο: 14:00-01:00

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr